Mindenki számára ismerős dátum a Március 8, e napon sok országban a főszerep a hölgyeké, lányoké, édesanyáké és nagymamáké. A Nemzetközi Nőnap majd egy évszázada ösztönzi megemlékezésre a fiúkat és férfiakat.

Egy klasszikus anekdotával kezdeném a személyiségtípusok bemutatását: Franciaországban a király nagy lendülettel nyakaztatja az ellene szegülőket. Már csak négy ember van hátra, amikor elromlik a guillotine.

A híres mondat – “Gnothi szeauton” a görög delphoi jósda bejárata felett olvasható. A delphoi paptól jövendőmondást kértek az emberek, a sorsukra voltak kíváncsiak. “Hogyan alakul vajon a sorsom,…

A kommunikációnak két alapvető fajtája van, a belső (saját magunkkal) folytatott és a külső (másokkal folytatott) kommunikáció. Mindkettő fontos, és mivel hatással vannak egymásra, így elválaszthatatlanok is egymástól.

Egy ember összetalálkozik egy régi barátjával, akinek valahogy sosem volt nagy sikere abban, amibe belekezdett. Adnom kéne neki egy kis pénzt – gondolja. De beszélgetésbe elegyedve vele hamarosan rádöbben, hogy…

A sikeres karrier titka az, hogy szívesen csináld, amit munkádnak választottál. Ezzel szemben az emberek többsége nem szereti, amit naphosszat munkaként csinál, nem érzi jól magát ott, ahova a „sorsa” vetette.