Nőnap alkalmából


Mindenki számára ismerős dátum a Március 8, e napon sok országban a főszerep a hölgyeké, lányoké, édesanyáké és nagymamáké. A Nemzetközi Nőnap majd egy évszázada ösztönzi megemlékezésre a fiúkat és férfiakat.


A női lét megélése mindenkinél nagyon egyedi, és változó. Az, hogy ezt ki hogyan tudja kibontakoztatni, és boldogan élni vele, sok mindentől függ. A rohanás, a stressz, a rengeteg munka szervezetünk női erejének gyengülésével járhat. Ráadásul lépten-nyomon eszményképekkel találjuk szembe magunkat.

A reklámban szereplő nők vidáman takarítanak, mosnak és főznek, megállják a helyüket a gyereknevelés kihívásaival szemben is. Mindemellett természetesen sikeresek a munkájukban, minden pillanatban üdére sminkeltek, és még a szél sem bír remek frizurájukkal. A filmek hősnői pedig kisebb-nagyobb nehézségek árán ugyan, de mindig megtalálják életük párját, akivel holtomiglan-holtodiglan rendületlen boldogságban telnek életük további napjai.

Nem hagyhatjuk, hogy a divat, a színes magazinok, a média, a soványság-ideál, a menedzsernő-ideál, a szingliség-ideál befolyásoljanak, formáljanak minket. Semmi sem lehet olyan megnyerő, szeretetreméltó vagy kívánatos, mint a belső kisugárzás, az elégedettség, az önbizalom és a természetesség!

Kedves Nő! Merj olyan lenni, amilyen! Magas vagy alacsony, karcsú vagy picit gömbölyded (vajon ki volt az a eszement, aki kitalálta, hogy az ideális nő olyan, mint a botsáska?!), szőke, barna vagy vörös, csacsogós vagy titokzatosan hallgató – mindegyikre van vevő. Leginkább arra vevők a férfiak, ha egy nő jól érzi magát a bőrében, mert nincs ennél izgalmasabb és kívánatosabb dolog a világon.

Nem véletlenül írtam, hogy “picit gömbölyded”. Azt tapasztalom ugyanis, hogy az emberek nagy része (nő és férfi egyaránt) testileg-lelkileg el van tunyulva. Egyáltalán nem érdekli már, hogy vonzó legyen. Feladta. Ezzel együtt saját magából is egy jó adagot. Pedig ahhoz, hogy igazán szerethessünk valakit, ahhoz először önmagunkat kell megtanulni tisztelni és szeretni. És ebbe bele tartozik az is, hogy nem engedjük, hogy úgy nézzünk ki, ahogy most kinézünk! Akinek nem inge, ne vegye magára, de a hájas, pecsétes pólós, mackónadrágos, elhanyagolt külső nem vonzó – se férfiban, se nőben.

Azt is tapasztalom, hogy sok nő (és férfi) él számára szinte semmiféle örömöt nem nyújtó párkapcsolatban és nem mer kilépni – puszta félelemből a magánytól, egyedülléttől, anyagi gondoktól. Csak hogy így nem lehet a másik igazi szeretetét, megbecsülését, tiszteletét elnyerni!

Félnek az emberek a változástól, inkább tespednek abban, amit nem is igazán szeretnek és élveznek, de az legalább biztos. (Biztos?) Ez nagy belső bizonytalanságra utal, de attól, hogy nem néznek szembe a problémáikkal, az attól még nem fog megszűnni.

“Ha mindig azt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig azt kapod, amit mindig is kaptál. Ha az, amit teszel, nem működik, tégy valami mást!”

Nos, én csak annyit kérek Nőnap alkalmából – nem csak a nőktől – hogy kérdezzétek meg magatoktól:

Tényleg ezt akarom? Tényleg ez az az élet, amelyre vágyom?
Ha nem, akkor mit teszek azért, hogy valóban azzá váljon, amit igazán akarok?

A másokra mutogatás, a folyamatos kifele hárítás és a panaszkodás mérhetetlenül ostoba, mindenkit lehúzó energia-és időpocsékolás. Minden tettnek, érzésnek, gondolatnak megvan az oka, miértje. A követelőzés, szemrehányás, elégedetlenség, szeretetlenség helyett az önismeret, a másik tisztelete, az ok-okozat megértése, a rugalmas változtatási készség az, ami mindkét felet (nőt és férfit) a továbblépés felé segítheti.

“Légy Te a Változás, amit látni szeretnél a világban.”

Könnyű ezt mondani – gondolhatod – és valóban: a változáshoz, a változtatáshoz hatalmas belső erő és kitartás kell. Kevés a fellobbanó lelkesedés, a felkiáltás, hogy mostantól minden másképp lesz!

Fedezd fel önmagadban a külső és belső szépséget, és törekedj megismerni önmagad. Mit szeretsz? Mi tesz boldoggá? Mi az, ami egyedivé és különlegessé tesz? Mi az, amit igazi beleéléssel teszel? Ha megadod magadnak a lehetőséget, hogy ezekre a kérdésekre őszintén válaszolsz, akkor eljutsz önmagad felfedezéséhez, és az élet boldogabb, magasabb szintű megéléséhez. Ez pedig erősíti belső kisugárzásod, önbizalmad, ami megadja az igazi szépséget, vonzerőt.

A válság, a munkanélküliség, a befizetetlen csekkek ellenére az élet igenis telistele van szépséggel, számos örömlehetőséggel, csak rajtunk múlik, mennyit élünk meg belőle.

Van választás!

Ideális nő nincs. De igazi nő van. Az igazi nő (akárcsak az igazi férfi) ott van valahol belül, ahol szem nem láthatja, de érezni pontosan érezzük.

Nőnap alkalmából így hát bátorságot kívánok! Bátorságot ahhoz, hogy minél inkább merj önmagad lenni, ne add fel az álmaidat, de tegyél is érte! Mert annál inkább Nő leszel!

Ne felejtsd el, hogy milyen értékes vagy!
Fogadd tőlem szeretettel ezt a kis összeállítást! A képre kattintva letöltheted!

Kedves FÉRFIAK! Nem felejtkeztem meg a férfi napról sem, idén is megünneplem majd, május 19-én. Most viszont arra kérlek titeket, hogy ne csak egy napra – a Nőnap alkalmából, és ne csak egy csokor virág vagy egy ajándék erejéig, hanem egész évben törekedjetek arra, hogy a szeretett nő valóban érezze is mellettetek, hogy Nő, és szeretitek őt!

A tárgyak megédesítik a pillanatot és emlékezetesek, de szavak nélkül olyanok, mint a leves, rántás nélkül. Tudom, hogy Ti inkább a tetteitekkel szerettek “bizonyítani”, és sokatokról az sem mondható el, hogy szószátyár, és igen, örülünk a tetteknek is, az ajándékoknak is, de időnként vágyunk a szavakra és a romantikára is. Segítsetek abban, hogy ha nem is mindennap, de megélhessük a rózsaszín álmainkat, és azt, hogy NŐK vagyunk!

Cserében én is megígérem, hogy nem csak május 19-én, hanem egész évben törekszem arra, hogy a a hozzám közelálló férfiak valóban érezzék mellettem, hogy férfiak – nem félreérteni! 🙂 és azt is, hogy tisztellek és szeretlek Titeket!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 hozzászólás:

  1. Gonda Ildiko

    Köszönjük Ildikó, biztos rajtam kívül mások is magukra ismertek, köszönjük a biztatást.