Akkor is, ha épp esik


Reggel, kinézve az ablakomon, a borús idő, és az egyre csak szakadó eső eszembe juttatta, hogy van, amit befolyásolni tudunk, és van, amit nem. Az időjárás például mindig olyan, amilyen. Van, akinek épp tetszik, és van, akinek nem.


“Minden embernek ismernie kell a zápor tanítását. Ha valakit út közben egy váratlan zápor elkap, rohanni kezd, hogy meg ne ázzon. Viszont, ha természetesnek vesszük, hogy esőben vizesek leszünk, kedélyünk megnyugszik, akkor is, ha bőrig ázunk. Ez a lecke mindenre vonatkozik.” Yamamoto Tsunetomo

“Egy öreg zarándok ballagott a Himalája hegyei közt, amikor csikorgató hidegben elkezdett esni az eső. Egy fogadós megszólította:- Apókám, hogy fog maga ebben az időben célhoz érni?

Az öreg vidáman válaszolt:- A szívem már ott van, ezért a testem többi részének könnyű követnie.” Anthony de Mello

Egy megbízható cipő, és esernyő vagy esőkabát sokat segíthet, de van, amikor semmit sem ér. Ha viszont bennünk süt a Nap, akkor nem számít, hogy kint esik.

2016. február 13-án, Budapesten, a Kossuth téren is elég rendesen esett az eső, mégis sokan voltunk, és nem tántorított el minket az időjárás sem. Az a bizonyos 5 perc csend, amikor nem beszélt senki, csak az eső hangja hallatszott, mégis elementáris ereje volt.

Hallgasd az esőt, érezd az illatát, vedd észre, hogy közeledik a tavasz, ami előbb-utóbb magával hozza a jobb időket is.

Ne felejtsd el, hogy az eső az élet forrása is egyben, és azt se, hogy eső nélkül szivárvány se lenne. Emlékszel még rá, hogy gyerekként mennyire szerettél a pocsolyákba beleugrani? Mi tart vissza, hogy újra megtedd?

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

2 hozzászólás:

  1. Irenke Ornstein

    Tanulsagos szep gondolatok!Bizony igy igaz”..eső nélkül szivárvány se lenne.”Koszonom szepen,hogy olvashattam. Udv.

    • Energildi

      Örülök, hogy tetszett a cikk. Köszönöm, hogy nálam jártál.