Újra hí a haza!


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóján sem érdekel a hazug szócséplés. A magasabb rendű értékek megmaradásának érdekében az sem elég, ha csak megemlékezünk az akkori hősökről,…


cselekednünk is szükséges. Napjaink politikai és gazdasági eseményei egyre nagyobb káoszt jeleznek. A közoktatás, az egészségügy katasztrofális helyzetben van, és ezen kívül még számos olyan ágazat van, amelyre nem jut elegendő figyelem, tisztelet, és anyagi megbecsülés, miközben pl. a közpénz is elveszíteni látszik közpénz jellegét.

Szereti mindenki hangoztatni a jogait, én is ragaszkodom a sajátjaimhoz, de közben nem felejtkezhetünk meg arról, hogy felelősek is vagyunk azért, ami jelenleg van, és kötelességünk is van aziránt, ami a jövőben lesz. A közöny, a nemtörődömség, a majd megoldja más a problémákat hozzáállás csak még rosszabb helyzetet eredményez.

Március 15-e számomra arról is szól, hogy nem hagyhatjuk szavak és tettek nélkül a jelen állapotokat. Sokan például úgy húzzák ki magukat a saját felelősségük alól, hogy őőők aztán nem hajlandóak politizálni, holott mindenki politizál. Mindnyájunk számára létfontosságú, hogy a mindennapokban is működőképes jogállamot, demokráciát teremtsünk.

Jelenünk és jövőnk múlik azon, hogy képesek vagyunk-e a bal vagy jobb oldali beidegződéseinken, a klik-esedéseken, a félelmeinken, az egyéni érdekeinken túllépni, és hajlandóak vagyunk-e önzetlenül, segítőkészen egymásért is tenni.

„Minden egyes ember, még a legnagyobb is, parányi része az egésznek; s minden rész az egészért lévén alkotva; azért kell munkálnia is.” Kölcsey Ferenc

Szíve joga mindenkinek, hogy hol és hogyan ünnepel, a magam részéről a bérrajongókra szoruló megemlékezésre biztosan nem vagyok kíváncsi. Pártjelvények és zászlók mellőzésével, kockás ingben, kokárdával, sokakkal egyetértésben és összefogásban, több helyszínen emlékezem 1848-49 hőseire, és jelenlétemmel azt is jelzem, hogy nincsenek egyedül azok, akik hajlandóak érdemben cselekedni is. Részletek az alábbi oldalakon:

10 órakor Múzeum körút felől, a Kecskeméti utca irányában
https://www.facebook.com/events/568060463358078
15 órakor Andrássy út, Hősök tere felőli végén
https://www.facebook.com/events/513643295475511

“Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!”

A magyar zászlón és kokárdán a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi. Reménykedem benne, hogy egyre többen megértik a fentieket, hűek maradnak (vagy visszatérnek) az igazi értékekhez, és újra felfedezik az erőt önmagukban az ehhez szükséges valódi cselekvésre.

Ha te is hasonlóan gondolod, gyere el, és oszd meg másokkal is!