Újra hí a haza!


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóján sem érdekel a hazug szócséplés. A magasabb rendű értékek megmaradásának érdekében az sem elég, ha csak megemlékezünk az akkori hősökről,…


cselekednünk is szükséges. Napjaink politikai és gazdasági eseményei egyre nagyobb káoszt jeleznek. A közoktatás, az egészségügy katasztrofális helyzetben van, és ezen kívül még számos olyan ágazat van, amelyre nem jut elegendő figyelem, tisztelet, és anyagi megbecsülés, miközben pl. a közpénz is elveszíteni látszik közpénz jellegét.

Szereti mindenki hangoztatni a jogait, én is ragaszkodom a sajátjaimhoz, de közben nem felejtkezhetünk meg arról, hogy felelősek is vagyunk azért, ami jelenleg van, és kötelességünk is van aziránt, ami a jövőben lesz. A közöny, a nemtörődömség, a majd megoldja más a problémákat hozzáállás csak még rosszabb helyzetet eredményez.

Március 15-e számomra arról is szól, hogy nem hagyhatjuk szavak és tettek nélkül a jelen állapotokat. Sokan például úgy húzzák ki magukat a saját felelősségük alól, hogy őőők aztán nem hajlandóak politizálni, holott mindenki politizál. Mindnyájunk számára létfontosságú, hogy a mindennapokban is működőképes jogállamot, demokráciát teremtsünk.

Jelenünk és jövőnk múlik azon, hogy képesek vagyunk-e a bal vagy jobb oldali beidegződéseinken, a klik-esedéseken, a félelmeinken, az egyéni érdekeinken túllépni, és hajlandóak vagyunk-e önzetlenül, segítőkészen egymásért is tenni.

„Minden egyes ember, még a legnagyobb is, parányi része az egésznek; s minden rész az egészért lévén alkotva; azért kell munkálnia is.” Kölcsey Ferenc

Szíve joga mindenkinek, hogy hol és hogyan ünnepel, a magam részéről a bérrajongókra szoruló megemlékezésre biztosan nem vagyok kíváncsi. Pártjelvények és zászlók mellőzésével, kockás ingben, kokárdával, sokakkal egyetértésben és összefogásban, több helyszínen emlékezem 1848-49 hőseire, és jelenlétemmel azt is jelzem, hogy nincsenek egyedül azok, akik hajlandóak érdemben cselekedni is. Részletek az alábbi oldalakon:

10 órakor Múzeum körút felől, a Kecskeméti utca irányában
https://www.facebook.com/events/568060463358078
15 órakor Andrássy út, Hősök tere felőli végén
https://www.facebook.com/events/513643295475511

“Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!”

A magyar zászlón és kokárdán a piros az erőt, a fehér a hűséget, a zöld a reményt jelképezi. Reménykedem benne, hogy egyre többen megértik a fentieket, hűek maradnak (vagy visszatérnek) az igazi értékekhez, és újra felfedezik az erőt önmagukban az ehhez szükséges valódi cselekvésre.

Ha te is hasonlóan gondolod, gyere el, és oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.