Advent kicsit másképp


A díszekbe és fényekbe öltöztetett város és az üzletek hatására sem igazán ünnepi a hangulat. Az ilyenkor megszokott vásárok és programok nélkül idén rendhagyóak, csendesebbek lesznek a decemberi ünnepeink.


 

A járványügyi helyzet, a korlátozó intézkedések durván átrendezték az életünket. Számtalan ember és család élete gyökeresen megváltozott, sokan kerültek nehéz, lehetetlen helyzetbe egészségileg vagy/és anyagilag.

Máskor is, de ebben a rendkívüli, nehézségekkel teli időszakban még fontosabb, hogy figyeljünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, és kifejezzük feléjük megértésünk, törődésünk, szeretetünk.

„Amit az ünnep előtt adsz az ünnepre, az jobban gyarapít téged, mint amit az ünnep egyszeri alkalommal képes lesz neked nyújtani.” Antoine de Saint-Exupéry

Aki megteheti, kínáljon akár ideiglenesen is lehetőséget azoknak, akik elvesztették munkájukat. Nagyban elősegíthetjük a kisvállalkozók mielőbbi talpra állását is, ha tőlük vásárolunk termékeket és szolgáltatásokat.

Egész évben, de ünnepekkor még több figyelmet fordítok azokra a szeretetre vágyó lelkekre (emberekre, állatokra), akik a hétköznapokban is éheznek, fáznak és magányosak. Bár idén kicsit másképp, de önkéntes munkánkkal, adományainkkal nemcsak a karácsonyi ünnepeket tehetjük szebbé a számukra.

Sokaknak nincs rá lehetősége, hogy személyesen is találkozzon családtagjaival, barátaival, kollégáival, üzletfeleivel. Az elmúlt évek alatt számos cég és magánszemély tisztelt meg minket bizalmával, így örömmel vehettünk részt a munkánkkal abban, hogy az Ajándékkosár webáruház szolgáltatásaival távolról is sikerüljön igazi karácsonyi meglepetést ajándékoznia.

Az Advent, a karácsonyvárás, az ünnepi készülődés a kényszerű egészségügyi tilalmak és előírások miatt most nem az évek alatt kialakult rutin szerint történik.

Felelősségteljesen gondolkodva, a kockázatokat mérlegelve, fájó szívvel, de tudomásul kell vennünk, hogy a távolabbi rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel a személyes találkozásokat muszáj elengednünk. A speciális helyzethez leleményesen, kreatívan alkalmazkodva, az online lehetőségeket is kihasználva igyekeznünk kell a lehető legkevesebb veszteséggel, a lehető legjobbat kihozni a jelenből.

“Az élet igazi, nagy vállalkozásai legtöbbször nem hőstettek, hanem türelemjátékok.” Márai Sándor

Nem vagyunk egyformák – szerencsére. Mindenki a saját fizikai, szellemi szintje, tapasztalatai szerint reagál egy-egy váratlan helyzetre, de ennek ellenére mélyen hiszem, hogy ha mindenki teszi a dolgát, ami neki rendeltetett, szívvel-lélekkel, akkor minden körülmény közepette is megjön a megoldás, a hogyan tovább.

Ebben az évben szerintem sokan újra megtanultuk jobban értékelni azt, amit egyébként sokszor természetesnek veszünk: a legnagyobb ajándék az, ha egészségben, biztonságban tudhatjuk önmagunkat és szeretteinket.

Az adventi koszorún a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezi a négy gyertya. Karácsonyra hangolódva azt szeretném, hogy egyre többen ajándékozzuk meg mindezzel egymást, és hálás szívvel gondolok azokra, akik nem csak ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is igyekeznek eszerint élni.

Teremtsetek elvakító fények helyett világosságot, tegyétek a dolgotokat türelemmel, megértéssel szeretettel. Advent időszaka hozzon számotokra a fokozott terhelés ellenére is testi – lelki – szellemi feltöltődést.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!