A negyedik út


A jelenlegi, embert próbáló helyzet mindenkit új kihívások elé állít, napról napra változik sok minden. Kétségbeesés helyett hálás vagyok mindazért, ami megadatott, és igyekszem olyan megoldások és …


 

lehetőségek felé nyitni az élet minden területén, ami nekem, és másoknak is örömöt okoz.

“Amikor szokatlan helyzetbe kerülünk, a helytelen viselkedés három fajtájához szoktunk folyamodni. Az első az, hogy semmibe vesszük, ami történik, vagy ami történt, és igyekszünk úgy tekinteni, mintha az adott esemény egyáltalán be sem következett volna. Így tesznek a megszállottak.

A második, amikor habozás nélkül elfogadunk minden egyes mozzanatot, és azzal áltatjuk magunk, hogy pontosan tudjuk, mi, miért és hogyan történik. Így cselekszenek a jámbor emberek.

A harmadik eset, amikor örökösen gyötör minket egy bizonyos esemény, vagy azért, mert képtelenek vagyunk semmibe venni, vagy azért, mert nem tudjuk teljes szívvel elfogadni. Ez a bolondok útja.

Melyik legyen a te utad?
Nos, a negyedik, a helyes út – a harcos útja.

A harcos úgy cselekszik, mintha nem történt volna semmi, mert semmit nem hisz el, még ha tétovázás nélkül el is fogad mindent.Elfogad, úgy, hogy nem fogad el, és semmibe vesz, úgy, hogy nem vesz semmibe. Soha nem gondolja, és nem is érzi úgy, mintha nem történt volna semmi. Mindig higgadtan cselekszik, akkor is, ha közben majd kiesik a cipőjéből félelmében. Ez a cselekvésnek az a módja, ami eloszlatja a zaklatottságot.” Carlos Castaneda

“Ha belelátnánk egymás szívébe és látnánk egymás küzdelmeit, azt hiszem finomabban, több szeretettel, megértéssel, tisztelettel és gondoskodással bánnánk egymással.” Marvin J.Ashton

“Három dolgot kell tudni csupán, és azok sorrendjére ügyelni. Először TÁJÉKOZÓDNI, utána DÖNTENI, majd pedig CSELEKEDNI: Ha bármelyik kimarad vagy elégtelen, esetleg a sorrend cserélődik fel, az bizony bonyodalmakhoz fog vezetni”

Pánik helyett próbáljatok ti is nyitottsággal, empátiával, bizalommal arra koncentrálni, hogy ebből a helyzetből hogy lehet kihozni a legjobbat önmagatok és mások számára. Kívánok mindehhez egészséget, hitet, erőt és kitartást!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!