Vakáció – belülre is


Nem csak a nyár apropóján, hanem egyébként is érdemes időnként kizökkenni az elme vezérelt hétköznapokból, megengedni magunknak, hogy kicsit megálljunk, mielőtt továbbmennénk. Egyénenként változó, hogy…


a vakációt ki hol, és milyen módon tölti. Idén is számtalan belföldi és külföldi helyen várták a nyaralni, kikapcsolódni, szórakozni, kirándulni, pihenni vágyó embereket. Fontosak a társas kapcsolataink, a közös élmények, és még jobb, ha a nagyszerű technikai vívmányokat kicsit elfeledve, nem netes, hanem valódi találkozásokban van részünk. Ilyenkor jönnek igazán a spontán pillanatok, az önfeledt játékosság, a flow állapotok, tömeg helyett a közösségek, mesterséges helyett a természetes, felszínesség helyett a mélység.

„El kell felejtenünk a napok és az órák fogalmát, hogy jobban odafigyelhessünk a percekre.” Lao-ce

Cliff Richard – Summer Holiday

Én idén sem a hagyományos nyaralást választottam, nem utaztam el hosszabb időre, inkább kisebb kiruccanásokra mentem. Számos koncerten voltam a barátaimmal, zenét hallgattunk, sokat énekeltünk, táncoltunk, kisebb kirándulásokat tettünk a természetbe is, újra felfedezve annak minden csodáját, és a fürdés, napozás sem maradt ki.

„A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.” – írja Márai Sándor.

Ezért ezen a nyáron is sokszor kikapcsoltam a laptopom, a telefonom, és 2-3 napra elvonulva a zajos világtól, a munkától, és az emberektől is, „csak” olvasgattam, meditáltam, mélybe tekintő, áldott, csendes belső utazásokat tettem.

Szeretek a magam társaságában is lenni, és szerintem fontos is időnként elhagyni a sokszor merev szabályokat, a belénk rögzült megszokásokat, és a múlttal, jövővel nem foglalkozva felfedezni azt, ami tényleg VAN.

Hagyni szóhoz jutni a szívem, akkor is, ha épp nem logikus, amit mond. Időt és teret engedni a feljövő érzéseimnek, és elfojtás vagy analizálás helyett egyszerűen átélni, tart, ameddig tart, még ha némelyik érzés épp kényelmetlennek vagy fájdalmasnak tűnik is.

Karunesh – Heart Chakra Meditation

Jó a külvilág befolyásának nem engedve vissza-visszatérni a belső központomhoz, így könnyedebben ráhangolódhatok arra, hogy mi az, amit igazán szeretnék, és elbúcsúzhatok attól, ami már nem szolgálja az utamat.

Számtalan élménnyel, érzéssel, tapasztalattal lettem gazdagabb ezen a nyáron is. A munkáimat eddig is örömmel végeztem, de a közös kiruccanásaink, és a csendes belső utazásaim után kipihentebben, feltöltődve, újult erővel tértem vissza a dolgos hétköznapokba.

Felszabadító, felemelő heteket éltem meg, amiért ezúton is köszönetet mondok, nagyon hálás vagyok a programokat szervezőknek, és az útitársaimnak is.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!