Óév-Újév


Elérkezett a 2015. év utolsó napja is, van, akinek vigadva, van, akinek csendesen telik. Szilveszterkor kicsit visszatekintve búcsúztatjuk az óévet, és előre nézve köszöntjük az új évet. Újévi fogadalmak helyett…


útravalóként pár sort hoztam: Hitem szerint minden új nap új esély, új lehetőség, ha élünk vele, ha teszünk érte. A múlt tapasztalatainak felhasználásával megtervezhetjük, hogy merre és hogyan tovább. Erőt, bátorságot meríthetünk az eddig elért sikereinkből, és a megélt örömökből, és felkészülhetünk a következő év feladataira. Van pár dolog, amit nem tudunk befolyásolni az életünkben, de amire hatással tudunk lenni, azt nekünk magunknak kell megcselekednünk.

Johann Wolfgang von Goethe sorait is érdemes megfogadnunk:“Kicsit több békesség, jóság, szelídség, kevesebb viszály, irigység, kicsit több igazság úton-útfélen, kicsit több segítség bajban-veszélyben, kicsit több “mi” és kevesebb “én”, kicsit több erő, remény,…”

Kedves családtagjaim, barátaim és ismerőseim! Hálás vagyok, hogy részei vagytok az életemnek, és köszönöm, hogy segítettetek, támogattatok céljaim elérésében! Kívánom, hogy a 2016-os esztendő hozzon számotokra testi-lelki egészséget, békét, szeretetet, kitartást, áldást és támogatást, hogy megvalósíthassátok mindazt, amit elterveztetek.

Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiáltok, hogy mindnyájan meghalljátok: Boldog Új Évet Kívánok!

2016. január 1-e nemcsak egy új év első napja, hanem a béke világnapja is. Mindannyian megtapasztalhatjuk, hogy ha magunkban rendet, békét, harmóniát teremtünk, akkor előbb-utóbb körülöttünk is elrendeződik, helyére kerül minden. Az alábbi dal szövege egyesek szerint a kommunizmus himnusza, mások szerint pedig naiv ábrándozás. Én viszont remélem, hogy egyre többen képzelik el hasonlóan a világ jövőjét, és tesznek is a megvalósulásért.

John Lennon – Imagine
Képzeld el, hogy nincs mennyország
Könnyű, ha megpróbálod
Alattunk nincs pokol
Felettünk csak az ég
Képzeld el az embereket
Akik a máért élnek…

Képzeld el, hogy nincsenek országok
Nem nehéz
Nincs miért ölni vagy meghalni
És vallás sincs
Képzeld el az embereket
Hogy békében élnek…

Mondhatod, hogy álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem, egy napon csatlakozol hozzánk
És a világ egységes lesz.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!