Karácsonyi áldás


Karácsony mást jelent a hívők, a nem hívők, a mást hívők, és a fogyasztói szemléletet követők számára is. Karácsony számomra elsősorban a születés, a szeretet, és az öröm ünnepe, amikor még többet lehetek a szeretteimmel.


Karácsony nálunk szerintem pont attól tökéletes, hogy nem törekszünk az „előírt” tökéletességre. Munkáinkból adódóan decemberi közepére eléggé lemerülünk, így számunkra a karácsonyban egyáltalán nem az a lényeg, hogy plafontól a padlóig patyolat tisztán ragyogjon és csillogjon az egész lakás, az ünnepi főzést-sütést, a dekorálást, és az ajándékozást sem visszük túlzásba.

Egyszerűen csak élvezzük, hogy most mindenkire és mindenre több idő jut, mint a pörgős hétköznapokon. Igyekszik mindenki kivenni a részét a teendőkből, így szentestére sikerül elérnünk, hogy rend van, tiszta a lakás, van karácsonyfánk, vannak meghitt karácsonyi fényeink, ételeink, saját “szertartásaink”, és kisebb-nagyobb meglepetéseink is. 🙂 Az ünnepek alatt vannak közös és egyéni programjaink, zajos és csendes pillanataink, meghitt élményeink, kinek-kinek igénye szerint, a lényeg, hogy kikapcsolódjunk, töltekezzünk. Nagyon értékelem, hogy egyikünk se stresszként tekint az előkészületekre, és a karácsonyi ünnepekre.

„Ha a lelkünk egymáshoz ér, az adja az ünnep igazi értékét és melegét. Ha e-mellé szépen terített asztal társul, finom étkekkel, az emeli természetesen az ünnep fényét, de szeretet nélkül az anyagi világ értéktelen és elenyésző halmai lesznek csupán.” Simon András

„Soha ne feledd, te magad vagy az ajándék. Légy ajándéka mindenkinek, aki életedbe lép, és akinek életébe te belépsz. Óvakodj attól, hogy bárkinek az életébe lépj, ha nem lehetsz ajándéka is egyben.” Neale Donald Walsch

Hálás vagyok érte, és ezúton is köszönöm, hogy nem csak én, hanem a családom és barátaim is törekszenek arra, hogy ne csak az ünnepnapokon, hanem a hétköznapokon is megteremtsük azt a légkört, amelyben jó lenni, együtt élni. Annak is örülök, hogy az időnkénti összezörrenéseink se tartanak sokáig. 🙂

Egyikünknek sem könnyű erre egész évben időt, figyelmet, türelmet szentelni, de számomra pont azért ez a legszebb ajándék, mert nem csak karácsonyra érvényes.

Karácsonyra Bagdi Bella és zenekara tolmácsolásában egy régi magyar áldás sorait hoztam Nektek ajándékként. Örülök, hogy ott lehettem 2012-ben, és megtapasztalhattam, hogy milyen hatása van annak, amikor 2000 ember áldást küldve együtt énekel.

Áldott legyen
a szív, mely hordozott, és áldott legyen a kéz, mely felnevelt.
Legyen áldott eddigi utad, és áldott legyen egész életed.
Béke, Béke, Béke legyen Veled!
Béke, Béke, Béke legyen Benned!
Legyen áldott Benned a Fény, hogy másoknak is fénye lehess.
Legyen áldott a Nap sugara, és melegítse fel szívedet.
Hogy lehess meleget adó forrás, a szeretetedre szomjazóknak,
és legyen áldott támasz karod, azoknak, kik érte nyúlnak.
Béke, Béke, Béke legyen Veled!
Béke, Béke, Béke legyen Benned!
Legyen áldott gyógyír szavad, minden hozzád fordulónak.
Legyen áldást hozó kezed, azoknak, kik érte nyúlnak.
Áldott legyen a mosolyod, légy vigasz a szenvedőknek.
Légy te áldott találkozás, minden téged keresőnek.
Béke, Béke, Béke legyen Veled!
Béke, Béke, Béke legyen Benned!
Legyen áldott immár, minden hibád, bűnöd, vétked.
Hiszen aki megbocsátja, végtelenül szeret téged.
Őrizzen hát ez az áldás, fájdalomban, szenvedésben.
Örömödben, bánatodban, bűnök közti kísértésben.
Őrizze meg tisztaságod, Őrizze meg kedvességed.
Őrizzen meg Önmagadnak, és a Téged szeretőknek.
Béke, Béke, Béke legyen Veled!
Béke, Béke, Béke legyen Benned!
Béke, Béke legyen jelen.

Fénnyel, szeretettel teli, áldott karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!