Időszerű ütemváltás


Elképesztően mozgalmas, és eléggé megterhelő heteken vagyok túl. A megszokott rutinfeladatokon túl bőven találkoztam új kihívásokkal is, ami lehetőséget nyújtott új ismeretek elsajátítására, tudásom gyarapítására.

 

Nem minden alakult úgy, mint ahogyan azt eredetileg terveztem, volt pár komfortzónából kizökkentő esemény /elvégre attól fejlődünk 🙂 /, de reményeim szerint sikerült a lehető legtöbbet kihozni az adott helyzetekből.

Míg sokan a nyári szabadságukat töltötték, én tartós pihenés helyett magasabb fokozatra kapcsoltam, élvezettel tanultam, és odaadással, a vendégeim megelégedésére is végeztem a feladatom az elmúlt hónapokban.

Újfent bebizonyosodott számomra az az örök törvény, hogy minél több figyelmet szentelünk valaminek, annál nagyobb esélye lesz a megvalósulásnak. Azt is újra megtapasztalhattam, hogy ha teszünk is azért, amit igazán szeretnénk, az mindig teljesül. Számtalan értékes embert ismerhettem meg, és összességében örvendetes változások történtek az életemben.

Alapból temperamentumos a természetem, felfokozott az életritmusom, nem kedvelem az üresjáratokat, ezért örülök, ha sok a teendő. Jó régóta Energildi a becenevem, mivel sokak szerint az energiatartalékaim kifogyhatatlanok, idén nyáron azonban mégis elfogytak a tartalékaim, és rendesen elfáradtam.

Sokszor úgy éreztem: kevés a napi 24 óra arra, hogy a növekvő igényeknek megfeleljek, a gyorsuló világ, és benne az emberek, mintha ügyet sem vetnének az én szívem szerinti életütememre.

Egyrészt persze nagyon megtisztelő, hogy egyre több ember engem választ, ha kéz és lábápolásra van szüksége, és örülök, hogy egyre komolyabb esetekben is képes vagyok segíteni.

Másrészt viszont hamar beláttam, hogy a tempó, amit végeredményben én diktáltam magamnak (engedtem másoknak), és ezáltal néha bizony a közvetlen környezetemnek is, nem folytatható, mert hosszú távon mindenkit kizsigerel.

“A túlhajszoltság legnagyobb átka, hogy elveszi örömeinket, örömtelen kötelességgé válik sok minden, ami önmagában életünk örömforrása lehetne.” Popper Péter

Végtelenül hálás vagyok, hogy szeretteim, barátaim ebben a pörgős, stresszes időszakban is mindenben mellettem álltak, segítettek, támogattak. Nem volt egyszerű a napirendembe illeszteni egy kis kikapcsolódást, lazítást, magánéletet, ennek ellenére az egymás iránti töretlen bizalmunk mégis erősítette a közöttünk lévő kötelékeket. Köszönöm!

Az elmúlt heteket elemezgetve, arra a megállapításra jutottam, hogy tapasztalatokban és sikerekben is gazdag periódus volt, de életem prioritásait figyelembe véve, fizikai- és mentális erőnlétem, fontos kapcsolataim érdekében ideje a tempóból visszavennem, lassítanom.

Az elemeket is fel kell tölteni időnként, ha nem akarjuk, hogy a teljesítményük romoljon. 🙂 Ősszel a természet is lelassul, így én is lazább napokat, több pihenést, és a színes levelekhez hasonló társasági életet tervezek, ezért sokkal szigorúbban ügyelek majd a magánélet-karrier egyensúlyára.

“Ahelyett, hogy folyton-folyvást lázasan csinálunk valamit, néha hagyni kellene, hogy a dolgok történjenek a világgal és velünk. Olykor be kellene engednünk az életünkbe a véletlent és a szabadságot, s hagyni a világot, hogy teremtse önmagát. Meg kellene tanulnunk újra egyszerűen csak lenni, létezni. Tanulnunk kellene a játszó gyerek mély áhítatából és békességéből.” Hankiss Elemér

Akkor vagyok igazán egyensúlyi állapotban, amikor akkor kelek és fekszek, ahogyan az nekem megfelel, és a saját vérmérsékletem, életritmusom szerint töltöm a munkanapjaimat és a szabadidőmet is.

Felgyorsult világunkban sem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy mennyit bírunk el, mert ha folyamatosan az erőnkön felül teljesítünk, az könnyen az életminőségünk rovására megy. Tudnunk kell időnként nemet mondani, feladatokat delegálni, lazítani, regenerálódni, hogy több időnk, energiánk jusson önmagunkra, szeretteinkre, és az igazán fontos dolgokra.

Mindenkinek azt kívánom, hogy találja meg a készségeinek és érdeklődésének legjobban megfelelő munkát, fedezze fel, hogy ebben számára mi a megfelelő tempó, és óvja is ezt az életritmust.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!