Erőfeszítéseink eredménye


Minden ember más, különböző módon reagálunk, és más-más ütemben haladunk a céljaink felé. A kitartás és a türelem is fontos, mert az önmagunkért és másokért tett erőfeszítéseink eredménye ritkán mutatkozik meg azonnal.

 

„Amikor azt kérdezték, hogy kétségbeesett-e valaha is attól, hogy az erőfeszítéseivel látszólag milyen kevés eredményt ért el, a Mester elmesélte a csiga történetét, amely egy hideg, szeles, késő tavaszi napon elkezdett felmászni a cseresznyefára.

A szomszédos fán ülő verebek jót nevettek rajta. Az egyik aztán odarepült hozzá, és megkérdezte:
– Te, fafej, hát nem tudod, hogy ezen a fán nincs cseresznye?
A kis csiga meg sem állt, de azért válaszolt:
– Nem baj, mire odaérek, már lesz.”
Anthony De Mello

“Ha erőfeszítéseink ötven százalékot tesznek is ki, akkor annak az erőnek a másik ötven százaléka is megjelenik – ez a kegyelem.” Szvámi Ráma

Van, aki gyorsan halad, van, akinek több időbe telik, mire elér egy szintet. A lassú haladás még mindig jobb, mint az egy helyben toporgás. 🙂 A lényeg, hogy ne ugyanazt a mókuskereket hajtsuk, változtassunk, ha ennek szükségét látjuk, kifogások helyett megoldásokban gondolkozzunk, és fejlődésünk mértékét sose másokhoz, hanem önmagunk előző állapotához mérjük.

„Az ember mindig álljon ki amellett, amiben hisz, dolgozzon keményen, és mind a szakmájában, mind a magánéletében tartsa magát a saját maga által felállított erkölcsi mércéhez.” Kimberly Potts

Nem tudhatjuk, hogy mások épp milyen emberpróbáló időszakon mennek keresztül, hogy elérhessék céljaikat. Mindenki jobban jár, ha a különbözőségeink helyett a közös tulajdonságainkra és céljainkra helyezzük a hangsúlyt, és leszólás helyett biztatunk, támogatunk másokat.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!