Az egészséges életmód -1


Egyre több ember kezdi felfedezni az egészséges életmód előnyeit, de sokan még mindig úgy gondolják, hogy ezt csak egy bizonyos anyagi szintet elérők engedhetik meg maguknak. Nagy tévedés!


Az egészséges életmód nem az exkluzív wellness szállodákban való lebzselésről szól, hanem hogy elkezdünk tudatosabban élni, jobban odafigyelünk magunkra mind testi, mind lelki értelemben, ami által számos betegséget előzünk meg és hosszabb életre teszünk szert. A statisztikák szerint Magyarország a világon az elsők között van a szív- és érrendszeri, a daganatos betegségek és a cukorbetegség tekintetében. Ezért fontos, hogy megismerjük az egészséges életmód alappilléreit, amelyek mindenki által gyakorolhatók és könnyen megvalósíthatók.

1, Az egészséges életmód első alappillére a táplálkozás.

Számos kutatás bizonyította már, hogy a legtöbb betegség hátterében ugyanaz az ok húzódik meg, a szervezet elsavasodása. A túl sok savas vagy savképző étel és ital fogyasztása károsítja a szöveteket, a szerveket és betegséghez vezet, ráadásul kiváló környezetet teremt a veszélyes baktériumok és más mikroorganizmusok számára, amelyek kárt tehetnek a szervekben.

Az egészséghez vezető út első lépése épp ezért az egészséges pH-érték helyreállítása. A pH-érték fogalmával bizonyára már TE is tisztában vagy. Melyikünk ne emlékezne diákkora kémiaóráinak színes kísérleteire? Akkoriban talán még fel sem fogtuk a pH-érték jelentőségét, mostanában viszont egyre gyakrabban kötik össze fogalmát egészségünk megőrzésével.

A helyes pH-egyensúly nagyon hasonlít a fény egyensúlyához. A tiszta, világos, fehér fény a spektrum minden színének tökéletes egyensúlyából jön létre. Ha bármilyen mértékben is megbomlik az arányuk, a fény nem lesz többé tiszta. Hasonló módon a pH-egyensúly is minden szükséges elem és tápanyag közreműködése által valósul meg. Semelyik elem nem képes egyedül előidézni ezt az egyensúlyt, de amikor a test megkapja az összes szükséges tápanyagot, akkor létrejön az egyensúly.

A pH egy mozaikszó, a “power of Hydrogen”-ből ered, (power = erő, vagyis “a hidrogén ereje”). A pH-skála 1-től 14-ig terjed. A 7-es érték semleges, 7-es alatt minden érték savas, 7-es felett pedig minden érték lúgos.

Az emberi test inkább kissé lúgos, ezt figyelembe kellene venni az étkezések során. A táplálék összetételének 80%-ban lúgosító hatású ételekből kellene állni, míg a savasító hatású ételek fogyasztása sohasem haladhatná meg a 20%-ot.

Ezzel szemben túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, mint például a hús, sajt vagy tojás; túl sok savasító italt iszunk, mint például a kávé, sör vagy egyéb alkoholos italok, illetve nagy mennyiségű cukrot viszünk be szervezetünkbe. Ezen kívül még kevés gyümölcsöt és zöldséget eszünk, melyek pedig segítenének ellensúlyozni a savakat. A stressz és a többi negatív érzelem is savakat termel, ennek következtében a stresszes ember könnyebben megbetegedhet.

Az anyagcsere folyamán a testünk folyamatosan savakat termel: szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav stb. A savak akkor károsak, ha túl sok van belőlük, szervezetünk a felesleget a táplálékokból származó bázisokkal próbálja meg semlegesíteni. Ha nem táplálkozunk megfelelően, és a szervezet nem kapja meg a szükséges mennyiségű lúgosításhoz szükséges bázisokat, akkor jön létre a szervezet elsavasodása.

A túlsavasodás tünetei lehetnek a fáradtság, a levertség, az allergiás reakciók, a bőrtünetek, a kiütések. A nagymennyiségű savkeltő táplálék fogyasztása köszvényhez, reumatikus betegségekhez, epe- és vesekőhöz, visszértágulatok kialakulásához, érelmeszesedéshez, csontritkuláshoz vezethet.

Izületi problémák, csontritkulás, fogszuvasodás és szájszag, allergia, daganatos megbetegedések, korai öregedés, reuma, krónikus fáradtság, ekcéma, afta, cellulitis, immunrendszer zavarok, gyomorégés, nyombélfekély, köröm problémák, testszag, hajhullás, pattanások, lábizzadás, ingerlékenység, szívinfarktus és vérnyomás problémák…néhány azokból a problémákból, amikért a szervezet elsavasodása okolható!

A szervezetünk mindent megtesz, hogy a megfelelő pH tartományban maradjon! Ha kell, az elhízást is bevállalja, feláldozza az ásványi anyag tartalékait, ha csak így maradhat életben. Fantasztikus az élő szervezet összhangja és tudatos cselekvése.

A megoldás kézenfekvő: a szervezet lúgosítása a lúgosító hatású élelmiszerekkel.

A pH-egyensúly a szuperhidratálással kezdődik. Szervezetünk gyakorlatilag minden funkciójához szükség van vízre. A víz szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszertől a sejtekig, és a bomlástermékeket a sejtektől a kiválasztó szervekig, hogy aztán kiürüljenek. Fontos szerepet játszik a légzésben, a hőszabályozásban és az elektrokémiai folyamatokban is, mint például az idegműködés. Mivel naponta 2-2,5 litert vesztünk a normális testműködések során, rendkívül fontos ezt pótolni nagy mennyiségű, és jó minőségű tiszta ivó vízzel.

Ha nem iszunk elegendő mennyiségű vizet, annak komoly következményei lehetnek:
• Lassulnak az anyagcsere folyamatok
• Felhalmozódnak a savak, mivel nem tudnak megfelelően kiürülni
• Agyműködésünk, emlékezőképességünk gyengébbé válik
• Állandóan fáradtnak érezzük magunkat

Te elegendő mennyiségű vizet iszol?

A legtöbb ember nem; és krónikusan ki vannak száradva anélkül, hogy tudna róla. Lásd el tested bőséges mennyiségű folyadékkal; igyál meg 20 testsúly kilogrammonként legalább 1 liter tiszta vizet, egyenletesen elosztva a nap folyamán! Az étel utáni sóvárgás gyakran a test víz iránti könyörgése, a helyes hidratálással fokozatosan kifejlődik a szomjúságérzet is.

Talán szomjasabb vagy, mint azt valaha is gondolnád!

A kávé, az alkohol, a tea, a szénsavas, cukrozott üdítők és az egyéb divatos “löttyök” nem helyettesítik a tiszta vizet, mert ahelyett, hogy pótolnák a vizet, éppen ellenkező hatást fejtenek ki. Bár ezek az italok tartalmaznak vizet, de nagyobb mértékben tartalmaznak vízelvonó (dehidratáló) anyagokat is, melyek nemcsak az őket feloldó vizet távolítják el, hanem testünk víztartalékaiból is elvonnak, így rendkívüli mértékben hozzájárulnak az elsavasodáshoz.

A gyümölcsfélék közül a friss ananász, a banán, az őszibarack, a sárgabarack, a cseresznye, a datolya, a dinnye, a sárgadinnye, az egres, a füge, a körte, a mazsola, a szőlő, a ribizli lúgosító hatását emelném ki. Meg kell még említeni természetesen a gabonafüveket is (árpafű, búzafű, lucernafű stb.).

A zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. Könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal és enzimekkel töltik fel a szervezetünket, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat. A zöldek rendkívül gazdagok klorofillban, melyet gyakran hívnak a növények “vérének”. A klorofill molekulaszerkezete majdnem olyan, mint az emberi véré, annyi különbséggel csak, hogy míg a klorofillban a magnézium a középső atom, a vérben a vas. A szervezetünk ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, hogy így vért alakítson ki, és építsen fel. A klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét.

Brokkoli – Rákellenes, antioxidáns, béltisztító, vírusölő, serkenti a májműködést, kitűnő rostforrás. Gazdag kalciumban, magnéziumban, foszforban, béta-karotinban, folsavban és C-vitaminban.

Káposzta – Segít székrekedés esetén és a mérgek eltávolításában, csökkenti a vér koleszterinszintjét, reaktiválja a jótékony hatású bélbaktériumokat. Tápanyagai a kalcium, magnézium, foszfor, C-vitamin, béta-karotin, pektin.

Spenót – Rákellenes, vérnyomás-szabályozó, erősíti az immunrendszert, segít a csontok egészségének megőrzésében. Forrása a béta-karotinnak, foszfornak, káliumnak, B6-vitaminnak, vasnak, magnéziumnak, kalciumnak.

Csalán – Vízhajtó, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő. Gazdag káliumban, vasban, C-vitaminban, béta-karotinban.

Spárga – Serkeni a veseműködést, enyhe hashajtó, antibakteriális. Tápanyagai a foszfor, kálium, folsav, béta-karotin, C-vitamin, K-vitamin.

Spirulina alga – Ideális fehérjeforrás, gátolja az öregedést, védi a veséket a gyógyszerek bomlási termékeitől, tumor ellenes. Foszforban, káliumban, nátriumban, B3-vitaminban gazdag.

Sajnos a legtöbb ember nem szán elég figyelmet arra, hogy elegendő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget egyen, így nem tudja meg, hogy azok milyen egészségesek is lehetnének a számukra.

A mikroalgák a Green Gold Imune & Solar & Lunar & Pur & Mint termékek fő alkotói, lúgosító kémhatású táplálékok, ezért rövid idő alatt helyreállítják a sav-bázis egyensúlyt. Ezáltal szervezetünk elkezdi felszámolni a kellemetlen tüneteket. A természet egyik vitális anyagaiban legtelítettebb szuperélelmiszerei és kiváló megoldást nyújtanak méregtelenítésre, lúgosításra valamint a szervezet vitalizálására. A Green Gold termékekről bővebben > ITT < olvashatsz!

Hozd harmóniába a tested! Tisztítsd meg, tápláld, regeneráld és vitalizáld!

Ha segítségre van szükséged, akkor ajánlom figyelmedbe a jobb oldalon található honlapjaim. Szívesen válaszolok a kérdéseidre is, keress meg az elérhetőségeimen. Legközelebb a méregtelenítésről írok majd.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!