Advent – Karácsonyra készülve


2018. december 2-án, Advent első vasárnapján, miközben meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát, érdemes átgondolni, hogy miként készülünk karácsonyra. A természet pihenni készül, mi pedig egyre csak pörgünk.

 

Az adventi koszorú négy gyertyája a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezi. Teremtünk rá lehetőséget, hogy ezek jelen lehessenek életünkben? Mit teszünk érte?

Az év végi hajtásban zsúfoltak a napjaink, egyre nehezebb lelassulni, és ráhangolódni a közeledő ünnepekre, de nem lehetetlen. Az, hogy mennyi valódi odafigyelést tanúsítunk, és mivel töltjük meg egymás életét, az a hétköznapokon, és az ünnepnapokon is tőlünk függ.

Sokan mondják, hogy elüzletiesedtek és kiüresedtek az ünnepeink, túl sok a máz, az elvárás, a megfelelési kényszer, a képmutatás, és sok a szeretetre vágyó lélek is. Az egyre korábban ünnepi díszbe öltöztetett utcák, a Black Friday, és egyéb akciók, a vásárok, áruházak, boltok polcai, a karácsonyi illatok és zenék mind-mind vásárlásra buzdítanak. Fogyasztói társadalmunk arra ösztökél minket, hogy az ajándék értékét a ráfordított pénzzel mérjük, de csak rajtunk múlik, hogy mennyire hagyjuk magunkat befolyásolni.

Sokfélék vagyunk, sokféleképpen készülünk a karácsonyra, a lakás hangulatos dekorálása, a finom ételek, és az ajándékok készítése, vásárlása lehet kevésbé stresszes is, ha mindezt „nem toljuk túl”, megtervezzük, időben elkezdjük, és felosztjuk a feladatokat.

Amit az ünnep előtt adsz az ünnepre, az jobban gyarapít téged, mint amit az ünnep egyszeri alkalommal képes lesz neked nyújtani.” Antoine de Saint-Exupéry

Gondoljunk azokra is, akiknek nálunknál kevesebb jut. Sok embernek komoly gondot okoz a legalapvetőbb szükségletek biztosítása, ezen kívül számos állat is éhezik és fázik. Számtalan olyan egyesület, alapítvány létezik, akiknek a támogatásával, önkéntes munkával, adományokkal mindannyian közelebb kerülhetünk az ünnep valódi lényegéhez.

Az Ajándékkosár webáruház üzemeltetése során nap, mint nap tapasztalom, hogy az ajándék nem csak a megajándékozottnak, hanem az ajándékozónak is örömet ad. Nem mellesleg nekem is örömforrás, hogy a munkámmal részt vehettem benne. Az elmúlt évek alatt számos magánszemély és cég is megtisztelt minket bizalmával, és sikerült a segítségünkkel igazi karácsonyi meglepetést szereznie. Nézz körül, ha tetszik, amit látsz, élhetsz akciós ajánlatunkkal: Van már karácsonyi ajándék ötlete?

Az egyre hidegebb és sötétebb nappalokban ne csak kívül, belül is takarítsunk, és a karácsonyi fényeken túl a bennünk lévő világosságot és melegséget is élesszük fel.

Az adventi napok és a karácsonyi ünnepek alkalmat adnak arra, hogy időt, törődést, türelmet, szeretetet, hálát, valódi értékeket nyújtsunk önmagunk, szeretteink és környezetünk számára.

Amikor nem arra koncentrálunk, ami szétválaszt minket, hanem arra, ami összeköt minket, akkor másokban is megláthatjuk a belső értékeket, és közösen megteremthetjük azt a légkört, amiben nemcsak örömteli, hanem értelmes is a létezésünk.

Kívánok áldott adventi napokat és kellemes karácsonyi készülődést Mindenkinek!

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!