Advent idején


Advent, a Karácsony előtti négy hetes időszak 2016-ban november 27-én kezdődik. Az elcsendesedés, a várakozás, az ünnepre készülődés idején is találjátok meg a bennetek lévő fényt, és árasszátok szét, hogy…


a sötétség helyett minél nagyobb világosság legyen. Ne csak a lakást, hanem önmagatokat is tisztítsátok meg, lássátok, halljátok meg egymást, ne egymásról, hanem inkább egymáshoz beszéljetek. Amikor pedig szeretteiteknek ajándékot vásároltok, ne felejtkezzetek el az éhező, fázó, krízishelyzetben lévő emberekről, és állatokról sem.

Advent első gyertyáját meggyújtottam, számotokra pedig egy filmet ajánlok, amely Roberta Guaspari hegedűművészről szól, Meryl Streep alakításában.

A szív dallamai

A történet a csodás zenéken keresztül üzeni, hogy embert próbáló helyzetekben is van remény, ha van hitünk magunkban, és abban, amit elterveztünk. Amikor kitartunk a nehézségek ellenére is, és a szívünkre hallgatva a tisztaság, az egyszerűség, a fény felé fordulunk, amikor hajlandóak vagyunk önmagunkból egy részt adni másoknak, akkor könnyen társakra találhatunk, és ezáltal mindannyian gazdagabbá, teljesebbé válhatunk.

Advent idején csak rajtunk múlik, hogy elveszünk-e az év végi hajtásban, a karácsonyi vásárok forgatagában, a vásárlási lázban, vagy megtaláljuk annak a módját, hogy igazán részt vegyünk egymás életében, és a felszínes, csillogó külsőségek helyett valódi értékeket ajándékozunk egymásnak.

Ronan Hardiman: Heaven

Az adventi koszorú négy gyertyája a hitet, a reményt, az örömöt, és a szeretetet jelképezi. Mindezt kívánom a saját videómmal Mindenkinek, az első gyertya meggyújtásakor!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!