Valentin napi üzeneteim


Február 14-e, Bálint napja Magyarországon a 90-es évektől a szeretet, szerelem ünnepe is lett. Valentin napon az egymást szeretők meglepik egymást egy kedves üzenettel, vagy apróbb ajándékkal.


Szép számmal akadnak ennek a szokásnak követői és az ellenzői is. Tavaly már írtam a Valentin nap eredetéről, és kifejtettem a saját véleményem is. Ha kíváncsi vagy, ITT elolvashatod.

A Valentin nap alkalmából adott meglepetések akkor igazán hitelesek, ha az év többi napján se felejtjük el kimutatni szeretteink felé, hogy fontosak számunkra.

“Ne higgyük, hogy elegendő, ha mi magunk átérezzük és elgondoljuk mindazokat a szép és gyöngéd dolgokat, amely társunk iránt eltölt bennünket. Feltétlenül tudtára kell adnunk valamilyen formában neki is, különben nyugtalanná, bizonytalanná válik, érzelmileg fázni kezd mellettünk.”

“Alig van ember, aki ne érezte volna, amikor gyermeke vagy kedvese bajba került, a szívébe valami tényleg belenyilallt. Lehet, hogy az a nyíllal átszúrt piros szív, amit gyermekkorunkban a falra mázoltunk, ezt az élményt ábrázolta. Ez a “Jaj!”, ez a mellkasunk mögötti szúrás jelzi a szívek titkos összekötöttségét. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy a szívünk nem csak nekünk ver.”

Ne csak a bajban, vagy ünnepekkor érezd ezt! Keresd meg magadban a szeretet és a szerelem szavait a hétköznapokon is, és feltétlenül mond el annak, aki iránt érzed. Ajándékkal vagy anélkül, a lényeg, hogy tudasd! Én megragadom a mai nap lehetőségét és ezúton is üzenek szeretteimnek. 🙂

Kölyökgólyám! “Azért vagy itt, hogy mindent láss, hogy értsd a szót, olvasd az írást. Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj.” Továbbra is óvó tekintettel nézem, ahogy egyre csak nőnek szárnyaid, és büszkeséggel teli élvezettel figyelem, amikor repülsz. Ne hagyd, hogy bármi vagy bárki a szárnyaidat szegje, és megfosszon attól a tudástól, hogy képes vagy a repülésre. Te csak szállj, repülj tovább, a szeretetem és a fészek melege mindig hazavár.

Vastag Csaba – Szállj!

Kedvesem! “Szeretlek, mint a folyó, amely érti, hogy a vízesésben másképpen kell folynia, a völgyben pedig meg kell pihennie. Szeretlek, mert … ugyanott születtünk, ugyanabban a forrásban, amely mindig több vízzel táplál minket.” Az évek múlásával kapcsolatunk egyre mélyül, és ha továbbra is nem csak elfogadjuk, de tiszteljük is egymás különbözőségeit, és őszintén törődünk egymás érzelmeivel, gondolataival, akkor lassacskán kialakul az a matematikai képtelenség, amikor egy meg egy az nem kettő, hanem sokkal több EGY.

Bereczki Zoltán – Szinetár Dóra – Végtelen szerelem

Barátaim! “Egy igaz barát ismeri a gyengeségeidet, de megmutatja neked az erőidet; érzi a félelmeidet, de megerősíti a hitedet; látja az aggodalmaidat, de felszabadítja a lelked; felismeri a korlátaidat, de hangsúlyozza a lehetőségeidet.” Köszönöm, hogy ilyenek lehetünk egymásnak!

Máté Péter – S. Nagy István: Azért vannak a jó barátok

“Azt gondolom, fel kellene fedeznünk az emberi kapcsolatok szépségét, újra meg kellene tanulnunk ölelni, ölelni szavakkal, cselekedetekkel, jósággal, jóindulattal. Ahelyett, hogy teletömnénk bevásárlókosarainkat minden földi jóval, meg kellene tanulnunk önmagunkat szeretni, és ezen keresztül eljutni a másik ember őszinte, feltétel nélküli szeretetéig.” További szép Bálint – Valentin napot, mindenkinek hite szerint! 🙂

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!