Te teremtsd életedet!


“Életünk nem csak a munka, a hajtás a pénzért, a terhek, feladatok, nehézségek, evés, ivás, szórakozás, a párkapcsolati játszmák… az élet ennél több, szebb, mely szépség láthatatlanul húzódik meg a mindennapok…


fátyla mögött, s ajándékoz meg bennünket pillanatról-pillanatra. Tartalmas életet kívánunk élni, biztonságra, harmóniára, kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokra vágyunk, Belső Erőre és boldogságra.

A mai ember őrült rohamban, szédült vakságban keresi vágyai beteljesülését, miközben ügyet sem vet saját szétesett belső világára, melynek darabkái falként emelkednek előtte. Vajon érti-e, látja-e, hogy mindaz, amit keres, belül lakik?

Mindennapi küzdelmében nem felejtheti el az ember, hogy földi élete emelkedettebb, magasabb célokat rejt számára, s ha megérti ezt, teljesebb és tartalmasabb életet élhet.

A Belső Erő nem fizikális erő, nem a test ereje. A Belső Erő a figyelmesség, a türelem, a gyengédség talaján születik meg, azokból a minőségekből növi ki magát, melyek a mindennapi gyakorlat során válnak élővé.

Mi nők és férfiak, táplálhatjuk őket gondolatainkkal, cselekedeteinkkel, hozzáállásunkkal, hogy az életünkkel járó nehézségeken is úrrá tudjunk lenni. Nehéz feladat ez akkor, amikor az embert önös érdekei, haragja, dühe, félelme, negatív emóciói irányítják. Ezen negatív tendenciák megfékezése, leállítása, irányítás alá vonása, a Belső Erő támogatásában lehetséges, mely Erő meglétével az ember képes különválasztani a lényegest a lényegtelentől. Ennek az Erőnek mindannyian birtokában lehetünk, ha visszaszerezzük eredendően Emberi természetünket, a Szeretetre való képességünket.

A Belső Erő birtokában megszűnik a játszma, feloldódik a félelem, eltűnik az “énesség”, az “önösség”, megjelenik az önmérséklet és előtérbe kerül a feltétel nélküliség.” Knolmár Mária

“Az ember kétféle hozzáállás közül választhat: Az egyik olyanná teszi a személyt, akár a futball-labda. Ellenállást tanúsít, és erős reakciót mutat, amikor erőhatás éri, de nem születik belőle semmi. Sohasem cselekszik saját jószántából; nincs benne erő. Az ilyen embert a körülmények és a környezete irányítja; a sorsukat rajtuk kívül eső dolgok határozzák meg; a bennük rejlő Erő sohasem válik aktívvá. Ezek az emberek semmit sem tesznek, semmit sem mondanak belső indíttatásból.

A másik hozzáállás virágzó tavasszá változtatja az embert. Az erő egyenesen a középpontjukból árad; olyan, mintha egy kis forrásból az örök élet szökőkútja fakadna. Az ilyen ember erőt sugároz. Ezt a környezete is érzi. A Belső Erő állandó működésben van bennük; önmaguktól, saját indíttatásukra cselekszenek. Az embert nem érheti nagyobb jó, mint hogy saját, belső indíttatásából cselekszik. A Gondviselés által tervezett összes élettapasztalatunk arra szolgál, hogy az embereket aktivitásra, belső indíttatásra serkentse. Szinte kényszerít bennünket arra, hogy kilépjünk “a körülmények áldozata” szerepből, és uraljuk környezetünket.

Életed pozitív és negatív történéseit azért kapod a Sorstól, hogy végre kezedbe vedd az irányítást; hogy végre Te teremtsd életedet!” Wallace D. Wattles

Június 21-e a Napforduló napja, a csillagászati nyár kezdete, és egyben a legerősebb teremtő nap az évben. Az év leghosszabb napja, s egyben legrövidebb éjszakája, a 10 milliószoros napoknál is erősebb teremtő nap különösen alkalmas arra, hogy áttekintsük, mi az amit már régóta szeretnék megvalósítani, megtapasztalni, és mi az amit el kellene engedni, mert csak hátráltat és visszahúz az életben.

Merj álmodni!
Zene: Yanni – Képek: Matthew Schwartz

Ne hagyd ki a lehetőséget! A mai nap többletenergiájának segítségével teremts, erősíts, valósíts – gondolataiddal, érzelmeiddel, meditációval, vizualizációval. Csodás Napot kívánok!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!