Mit is jelent az, hogy egészség?


A World Health Organization (WHO) – az Egészségügyi Világszervezet – az egészséget a következőképpen definiálta: “Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.


A népi orvoslás szerint az ember akkor egészséges, ha összhangban van önmagával és a természettel. Akkor alakul ki a betegség, ha ez az összhang valamelyik szinten megbomlik.

A magyar nyelv is nagyon jól rámutat. EGÉSZ-ség, azaz a szervezetben minden teljes és egész, a lélek is kiegyensúlyozott és szellemi szinten is minden rendben van. Tehát létrejön a test-lélek-szellem egyensúlya.

“Aki egészségesen akar élni, annak nem elég egészségesen táplálni a testet. Egészségesen kell táplálni a lelket is, amely majd táplálja a szellemet. Ám ennek a fordítottja is igaz: csak ép lélekben lakik ép test. És ha gondolataink nem tiszták, nem egyenesek, a lelkünk fáj, akkor ép testben csak épphogy élünk.”

Szervezetünk egy csoda, amely mind a mai napig óriási meglepetéseket okoz a tudományos világnak azzal, hogy mily összetett, milyen finomra hangolt és mennyire tökéletesen működik, ha ereje teljében van.

Számtalan segítő közül választhatunk: orvos, természetgyógyász, alternatív gyógyító, … a lényeg, hogy pontosan tudnunk kell, hogy nem ő gyógyít meg, ha betegek vagyunk, csupán hozzásegít ahhoz, hogy képesek legyünk meggyógyítani önmagunkat. Ugyanis a hangsúly nem a betegségen van, hanem az egész emberen.

A hagyományos orvoslás legnagyobb hibája, hogy a beteg szervet kezeli, ahelyett, hogy megkeresné az igazi okot, a háttérben megbújó információt, ami az adott szerv vagy testrész megbetegedését eredményezte.

Pl: régóta bizonyított tény, hogy a legtöbb allergia hátterében valamilyen lelki probléma áll. Ha valaki allergiás, akkor valószínűleg bizonyos dolgokat (embereket) nem tud, vagy nem bír elviselni.

A hosszú távú egészség záloga a rendszeres tisztítás (méregtelenítés) és a folyamatos táplálás. Ebben a folyamatban csak a mi felelősségünk, hogy ne feledkezzünk meg erről a két fontos dologról, vagyis hogy tudatosan segítséget nyújtsunk a testünknek-lelkünknek nap, mint nap.

Ha segítségre van szükséged, akkor ajánlom figyelmedbe a jobb oldalon található honlapjaim. Szívesen válaszolok a kérdéseidre is, keress meg az elérhetőségeimen.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!