Kéz és lábápolás


Eddig is törekedtem megteremteni önmagam és mások számára a test-lélek-szellem harmóniáját – belülről. Szolgáltatásaim bővítésével továbbra is ugyanez a célom, de már kívülről is. Manikűr, pedikűr, gél lakkozás, spa…

“Ami kint, úgy bent; ami bent, úgy kint;” – minden mindennel összefügg. Az arcunk, a testünk és a hajunk ápolása mellett hajlamosak vagyunk elfeledkezni a kéz és lábápolásról, pedig kezünk, lábunk és körmeink külön törődést igényelnek, állapotuk pedig sok mindent elmond rólunk. Könyörtelenül elárulják a korunkat, utalnak az életmódunkra, foglalkozásunkra, temperamentumunkra, ízlésünkre, igényességünkre, egzisztenciális körülményeinkre és rávilágítanak egészségi és pszichés állapotunkra is. A megelőzés, a gondos kéz és lábápolás éppen ezért fontos.

A kézfej korán öregedő bőrének és a körömnek a mindennapi tevékenységeink és a házimunka mellett a legádázabb ellensége nyáron az erős UV-sugárzás, télen pedig a hideg.

Körmünk állaga, színe, vastagsága és alakja folyamatosan változik, egészségi állapotunkat tükrözik, a változást sokszor hamarabb jelzik, mint az orvosi műszerek.

A természetes körmök megerősítése, a gél lakkozás, illetve a műkörmök soha nem látott sikerüket élik, mert az új technológiáknak köszönhetően mindig ápolt, és esztétikus lehet a kezünk. Csak a képzelet szabhat határt a formák, az anyagok és a díszítések tekintetében.

Egész testünk a talpunkra nehezedik. Az álló foglalkozás, a nem megfelelő lábbeli, a súlyfelesleg,… idővel izületi és lábboltozati rendellenességekhez vezetnek. Lúdtalp, bokasüllyedés, sarkantyú (sarokcsonti tüske), kalapácsujj, bütyök,… A szakszerűen ápolt láb védettebb a vírusos, bakteriális és gombás fertőzéssel szemben. Rendszeres lábápolással megakadályozható a kialakult statikai rendellenességek súlyosbodása. Elkerülhető a gombás, benőtt köröm, a kérges bőr, a tyúkszem, a bőrkeményedés, és a fájdalom megszüntethető.

A paraffinos ápolás az egyik leghatékonyabb megoldás a száraz, kirepedezett bőr kezelésére. Nemcsak a bőrre van jó hatással, hanem a körmökre is. A kényeztető spa kéz és lábápolás pedig segít a test-lélek tökéletes harmóniáját megteremteni.

A jó megjelenéshez hozzá tartozik az ápolt kéz és láb is. Te dugdostad már őket? Manikűr, pedikűr vagy műköröm segítségével egészségesebbé és szebbé varázsolhatóak. Legyen nő, férfi, vagy gyerek, fontos az egyénre szabott ápolóprogram, hisz mindenkinek öröm az egészséges, ápolt kéz és láb, köröm!

“Vigyázz a testedre. Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz.” Jim Rohn

A hobbiból először szerelem lett, majd hivatás. 🙂 Az évek óta családi és baráti körben gyakorolt kéz- és lábápoló, műkörömépítő ismereteim felemeltem egy következő szintre. Hálás vagyok Mestereimnek, hogy szívvel-lélekkel, türelemmel adták át tudásuk, és köszönöm, hogy a továbbiakban is számíthatok rájuk. Az OKJ-s végzettség csak a kezdet volt, a tanulás és a fejlődés továbbra is életem része marad, így nemsokára további szolgáltatásokkal is bővítek (gyógypedikűr, reflexmasszázs,…).

Érted is sokat tesznek kezeid és a lábaid! Ha elhanyagoltak és fáradtak, megérdemlik a törődést, kényeztesd őket! Szeretettel, és folyamatos akciókkal várok mindenkit, aki szeretne kéz és lábápolást. Bővebb információkat az alábbi oldalaimon találsz:

http://manikur-mukorom-pedikur.hu
http://mukorom-manikur-pedikur.hu

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!