Karácsonyi üzenet


Karácsonyra azt kívánom, hogy a csillogó felszín mögött sose vesszen el a lényeg. Becsüljétek, értékeljétek mindazt, ami megadatott, mert sokan nem tölthetik a szeretteikkel az ünnepet, békében, szeretetben, melegben, bőségben.


“Nézz utána, hogy minden napból, a legközönségesebb, sivár hétköznapból is ünnepet csinálj, ha pillanatokra is! Egy jóindulatú szóval. Méltányos cselekedettel. Udvarias mozdulattal. Nem kell sok az emberi ünnephez. Minden napba belecsempészhetsz valamilyen varázsos elemet, megajándékozhatod magad egy könyv igazságának negyedórás élményével, valamilyen homályos fogalom megismerésével, környezeted vigasztalásával vagy felderítésével. Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.” Márai Sándor

Karácsonyi üzenetként Max Lucado meséit hoztam. „A foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki…”

Max Lucado: Értékes vagy!

A következő mese különleges ajándékokról szól. „Egy reggel a famanók arra ébredtek, hogy mindannyian ajándékot kaptak. Az ajándék tökéletes volt, mindenki azt kapta, amit szeretett.”

Max Lucado: Különleges ajándék

A sok sötét nap ellenére is reménykedem benne, hogy maradt még annyi fény a világban, és az emberekben, ami újra megteremti azt a légkört, amelyben nem csak az ünnepnapokon, hanem a hétköznapokon is jó együtt élni. Szeretettel teli, áldott karácsonyt kívánok Mindenkinek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!