Karácsonyi hangolódás


Advent első vasárnapján, az adventi koszorú első gyertyáját meggyújtva sokan ráébredtünk, hogy fogyasztói társadalmunkban nem is olyan egyszerű kicsit lelassulni, és másokra is odafigyelve, a karácsonyi ünnepekre hangolódni.

 

Bizonyára magatok is tapasztaljátok, hogy az év végéhez közeledve egyre gyorsabban telnek a napok, és velem együtt sokszor érezhetitek Ti is úgy, hogy kevés a 24 óra mindahhoz, amit aznap szeretnétek véghezvinni.

Nagyrészt rajtunk múlik, hogy milyen mértékben engedünk a kívülről ránk erőltetett sürgető tempónak, és azt is befolyásolhatjuk, hogy a mindannyiunkban fellelhető megfelelési kényszer által mennyire veszünk el az év végi hajtásban.

A munkahelyi kötelezettségünk mellett kevésbé válik megterhelővé és stresszessé az ünnepekre előkészülni, ajándékokat készíteni vagy vásárolni, takarítani, dekorálni, főzni-sütni, ha a családdal, barátokkal közösen megtervezzük, időben elkezdjük, és felosztjuk a tennivalókat. Ha pedig a sokszor túlzó elvárásokat és igényeket is elengedjük, akkor sokkal egyszerűbb megteremteni azt a légkört, amiben örömöt okoz mindenkinek a decemberi feladatokból részt vállalni.

Az Ajándékkosár webáruház üzemeltetése során is tapasztalom, hogy a gondosan kiválasztott ajándék nem csak a megajándékozottnak, hanem az ajándékozónak is örömet ad. Számomra is jó érzés, hogy a munkámmal mindebben részt vehetek. Az elmúlt évek alatt számos cég és magánszemély tisztelt meg minket bizalmával, és segítségünkkel igazi karácsonyi meglepetést sikerült szereznie. Nézz körül, és ha tetszik, amit látsz, ajándékozz akciós ajánlatunkkal 2019.12.12-ig: Van már ajándék ötlete(d) karácsonyra?

„Amit az ünnep előtt adsz az ünnepre, az jobban gyarapít téged, mint amit az ünnep egyszeri alkalommal képes lesz neked nyújtani.” Antoine de Saint-Exupéry

Az ünnep értékét sajnos sokan a külsőségekre, és az ajándékokra elköltött pénzzel mérik. Csendesebb pillanataikban talán még ők is elismerik, hogy sokkal többet ér, ha önmagunkból adunk egy részt szeretteinknek, környezetünknek, és persze önmagunknak is, türelmes, törődő figyelem, és szeretetteli cselekedet formájában.

Ezért az adventi napokon azokra a szeretetre vágyó lelkekre (emberekre, állatokra) is felhívnám a figyelmeteket, akik a hétköznapokban is éheznek, fáznak és magányosak. Számtalan lehetőségünk van rá, hogy gondoskodó figyelemmel, önkéntes munkával, adományokkal számukra is szebbé tehessük a karácsonyi ünnepeket.

Ha Te is szeretnél segíteni, akkor elsősorban nézz körül nyitott szívvel, tettre készséggel a közvetlen környezetedben, ezen felül pedig az alábbi oldalakat is javaslom:

Unicef Magyar Bizottság: https://unicef.hu
Baptista Szeretetszolgálat: http://www.baptistasegely.hu és http://ciposdoboz.hu
Magyar Máltai Szeretetszolgálat: https://www.maltai.hu
Magyar Élelmiszerbank Egyesület: https://www.elelmiszerbank.hu
MikulásGyár Alapítvány: http://mikulasgyar.hu
Cseriti adományboltok: http://cseriti.hu
NOÉ Állatotthon Alapítvány: http://www.noeallatotthon.hu

Az egyre korábban ünnepi díszbe öltöztetett, mihamarabbi vásárlásra ösztönző karácsonyi üzletek és vásárok forgatagában is csak rajtunk múlik, hogy milyen mértékben hagyjuk magunkat befolyásolni. Aztán eldönthetjük, hogy számunkra mi a karácsonyi ünnep lényege, és mi képvisel valódi értékeket.

Az adventi koszorún a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezi a négy gyertya. Karácsonyra hangolódva azt szeretném, hogy egyre többen ajándékozzuk meg mindezzel egymást, és hálás szívvel gondolok azokra, akik nem csak ünnepekkor, hanem a hétköznapokon is igyekeznek eszerint élni.

Áldott adventi napokat és szeretetteljes karácsonyi készülődést kívánok Mindenkinek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!