Férfiak napjára


Annak ellenére, hogy május 19-én (illetve november 19-én a nemzetközi férfinapon) a férfiakat is megilletné a köszönet, továbbra is inkább olcsó, rossz poénokat találok ezzel kapcsolatban a neten.


“Sok ember él egy férfiban, és az igazi férfi mindegyik tud lenni: szerelmes kamasz, vad szerető, pap és szexológus, szakács, pincér, ezermester, kalandor, sokszor gazdasági vezető, hadvezér, apa, tanácsadó, gyógyító, masszőr, nagyapa, herceg sőt, ha kell, király. Egyszerre lehet lelki társ, jóbarát és pszichológus.” Müller Péter

Régóta úgy gondolom, hogy kettőn áll a vásár, azaz rajtunk nőkön is múlik, hogy milyenek a férfiak. Nem várhatunk el olyasmit, amit mi sem teszünk meg. ITT elolvashatod, hogy mire gondolok.

A nők és a férfiak életcéljai, feladatai évezredek óta különböznek, elkülönülnek. A klasszikus nemi szerepek a családi, társadalmi, kulturális értékek változásával egyre inkább összemosódtak, átrendeződtek az elmúlt évtizedekben, és ez tudatváltozásra kényszeríti mindkét nemet. A mai kor kihívásai közepette csak akkor jöhet létre a férfiak és a nők között egyensúly és harmónia, ha megértjük és elfogadjuk a másikat és rivalizálás helyett együttműködünk.

2008 óta minden férfinapon arra kérem nőtársaim (is), hogy ne csak ma, hanem egész évben tiszteljük, becsüljük, bátorítsuk és szeressük a férfiakat, mert nélkülük sem lehetne teljes az élet.

Ma pedig újra KÖSZÖNÖM minden IGAZI FÉRFI-nak, hogy mellettük továbbra is megélhetem NŐI mivoltomat. Jó, hogy vagytok FÉRFIAK! 🙂

Kapcsolódó cikkek:
Férfiak napja 2012
Férfiak napja 2011
Ha igazi férfiakat akarsz

Ajánlott oldalak:
Férfiak klubja

Ha tetszett a cikkem, oszd meg másokkal, és köszöntsd te is a környezetedben élő férfiakat.