Évzáró és évnyitó


Lezárul életünk egy éve, s elkezdődik egy új, amikor számot vetünk azzal, hogy mi az, amivel elégedettek vagyunk, és mi az, amit mostantól másképp szeretnénk. Új tapasztalatok, kihívások, és élmények várnak minket.

 

„Hála és remény, számadás és tervezgetés, mulatság és komolyság, bánat és öröm találkozója a szilveszteri “tizenkettő”. Az egyetlen ünnepünk, mely túlmutatva önmagán az egész esztendőt felidézi bennünk.”

„A számadás és a tervezés napjai egybeesnek az óév végén és az újesztendő küszöbén. Mert bár együtt forgunk a kozmikus idővel, szívünk és szellemünk túlcsap a napóra mutatóján. Számadásunkkal és reményeinkkel szabadon közlekedünk abban, ami elmúlt és abban, ami el se érkezett még.” Pilinszky János

Búcsúzom a 2019. évtől. Ment, aminek mennie kellett, és jött, aminek ideje volt jönnie. Nehéz, kijózanító, ébresztő, fel és beismerésekkel teli év volt. Lehetőséget adott gyengeségeim és erősségeim még jobb megismerésére, tevékenységeim fejlesztésére, elősegítette magán és üzleti kapcsolataim minőségi változásait. Ráébresztett, hogy a halogatás csak mérgezi testem-lelkem, így a felelősséget is vállalva döntöttem és bátran cselekedtem minden olyan ügyben, amiben eddig ilyen-olyan okból nem mertem. Mindent megkaptam, amire szükségem volt, hálával és köszönettel tartozom mindazért, amit ez az év nyújtott, mert általa is érlelődtem, és rájöhettem, hogy kikkel és merre visz tovább az utam.

Tele vagyok tervekkel és célokkal, de nem ragaszkodom mereven hozzájuk, és újévi fogadalmakat sem teszek. Az egyedüli stabil pont az értékrendem és a befogadó nyitottságom, a megérzéseim pedig továbbra is a felszínre engedem. Törekszem rá, hogy a külvilág ne legyen túl közel, és túl távol se, így őrizhetem meg csak a realitásérzetemen túl a belső egyensúlyomat is. Ami, aki fontos és hozzám tartozik, azt továbbra is értékelem, és az új évben is teszek érte, hogy megtarthassam. Ami, aki nem épít, csak visszahúz, azzal nincs dolgom sem a magánéletemben, sem az üzleti életemben, így azt szépen „engedem, hadd menjen”.

„Az ember akkor lesz ember, ha átvilágítja mélyéig önmagát, s a benső világosságból környezetére sugarat bocsát.”

„Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitől tanulni.” Weöres Sándor

Kívánok Nektek 2020-ra: testi-lelki egészséget, világosságot, önismeretet, békességet, bátorságot, türelmet, kitartást, önuralmat, kegyelmet. Lehetőségeket, értelmes feladatokat, megújító pihenést, képességeket, hogy megvalósíthassátok álmaitokat. Örömmel és szeretettel teli napokat, nyitott szemeket és időt, hogy észrevehessétek és élvezhessétek a pillanatok szépségét. Nem utolsó sorban pedig őszinte, tiszta szívű társakat az útra. Összpontosítsatok arra, amin változtatni tudtok: a gondolkodásotokra, a hozzáállásotokra, a szavaitokra és a tetteitekre. Gondosan válasszatok, mert sokszorozódva érkezhet vissza hozzátok minden, amit másoknak kívántok. Kérjetek, kapjatok és adjatok mindenből elegendőt. Legyetek éberek önmagatokra és egymásra, és minden nap minden percében legyen erőtök az ellenségeskedések helyett azt választani, ami újra összeköt minket, mert ettől függ, hogy milyen lesz a 2020. évünk.

Köszönöm az egész évi figyelmeteket, a visszajelzéseket, és az együttgondolkodást. Áldott új esztendőt kívánok és visszavárlak benneteket!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!