Az egér és az egérfogó


Lehet, hogy elsőre nem mindig nyilvánvaló, de világunkban minden mindennel összefügg. Tetteink, vagy épp tétlenségünk mindig következményekkel járnak. Ma Én, holnap Ő, aztán majd Te is lehetsz bajban, ezért fontos…


lenne, egyre fontosabb, hogy Egy-ségben gondolkodjunk, Egy-másra figyeljünk, és Egy-másnak segítsünk. “Mese felnőtteknek: Az egér egy lyukból nézi a parasztot és a parasztasszonyt, amint egy csomagot bontanak fel. Elszörnyülködve látja, hogy egérfogó van benne. Kiszalad az udvarra, és kiabál: “Egérfogó, egérfogó”!

A tyúk ránéz, és azt mondja:
– Tudom, hogy nagyon félsz, de nekem nincs mitől félnem.

Az egér a disznóhoz szalad. A disznó röfög egy kicsit, és azt mondja:
– Sajnálom, ez rám nem vonatkozik, de imádkozni fogok érted.

Az egér a tehénhez menekül. A tehén elbőgi magát:
– Egérke, sajnálom, de nem az én bőrömről van szó!

“Az egér lehajtott fejjel tér haza. Még azon az éjszakán a házban nagy zajjal lecsapódott az egérfogó.

A parasztasszony sietett megnézni, mit fogott az egérfogó. A sötétben nem vette észre, hogy mérges kígyó esett a csapdába, és az állat megmarta a lábát.

A paraszt bevitte a kórházba a feleségét. Nemsokára hazaengedték, de még mindig lázas volt. A paraszt tyúkot vágott és erőlevest készített az asszonynak, de szenvedése nem múlt el.

Jöttek a barátok, egész nap ápolták, gondoskodtak róla. A paraszt disznót vágott, hogy legyen mit enni, de semmi sem segített, az asszony meghalt.

A temetésre sokan eljöttek. A paraszt tehenet vágott, hogy legyen elég ennivaló a halotti toron. Az egér szomorúan nézte végig a halotti tort.”

Ha megtudod, hogy valakinek, valakiknek gondja van, és azt gondolod, hogy ez téged nem érint – gondolkodj el. A világ tele van közömbösséggel, vagy épp hergelő gyűlölködéssel, félelemmel, mindenkinek fel kell(ene) ismernie, hogy ez nagyon rossz irányba vezet.

Csak azt várhatjuk el másoktól, amit mi magunk is megtennénk másokért. Nem árt észben tartani, hogy a félrenézések, a közöny, a nem érint, a nem az én dolgom, a nem az én életem hozzáállás minket is bármikor utolérhet. Épp ezért arra kérlek, hogy:

Segítsünk Egy-másnak, – Egy-másért!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!