Ajándékoznál?


Egyre inkább anyagiassá váló világunkban szerintem sokan megfeledkeznek róla, hogy mi is az igazán lényeges. A karácsonyi ünnepkör Advent első napjával kezdődik, az adventi gyertyák pedig szimbólumok.


A hit, a remény, a szeretet, és az öröm szimbólumai. A szeretteinkkel együtt töltött idő, a közös karácsonyi teendők teszik igazán széppé az ünnepet, és ajándékozással is kifejezhetjük (DE nem helyettesíthetjük!) figyelmességünket, szeretetünket. Az ünnepi készülődés során mindig újra felmerül a kérdés, hogy kit milyen ajándékkal lepjünk meg.

Néha elég egy jó szó is, de van, amikor több kell. Jótékonyságra egész évben bőven akad lehetőség, de a hideg idő beköszöntével, és az ünnepek közeledtével kiemelten fontos, hogy gondoljunk azokra is, akiknek kevesebb adatott, és tegyünk másokért is. Biztos akad a te ismeretségi körödben is olyan rászoruló ember, akiért tenni tudnál, de számtalan civilszervezet is várja az önkéntes segítőket, és a tárgyi, pénzbeli adományokat. Nézz körül a környezetedben, tájékozódj, és segíts, ahogy tudsz, a lehetőségeidhez mérten, mert nem csak kapni, adni is öröm.

A bronz-, ezüst- és aranyvasárnapi fények, és illatok vonzóak, de a sok ember azért igazi próbatétel is. Ha nem szeretnéd az idődet sorban állással, tömegben tölteni, vagy tanácstalan vagy, akkor több ajánlatom és ötletem is van számodra:

Ajándékkosár web áruházunk karácsonyi akciós kínálatában válogathatsz az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő karácsonyi ajándékkosarainkból, ajándékcsomagjainkból, vagy termékenként is összeállíthatod az általad elképzelt ajándékot. Az akcióról bővebben: Karácsonyi ajándékot keres?

Ajándékozz egészséget, szépséget, gondoskodást, élményt! Manikűr, pedikűr, gyógypedikűr, gél lakk, illetve thai talpmasszázs ajándék utalvánnyal biztosan örömet okozhatsz. Kitűnő ajándék, meglepetés lehet, és a kényeztető spa manikűrt és pedikűrt szükség esetén akár házhoz is kérheted, egy vagy több családtagod, barátod, kollégád, ismerősöd részére. A részleteket itt olvashatod: Ajándékutalvány, ami neked is ajándék.

A boltokban, vásárokon kapható termékeken és a különböző szolgáltatásokon túl nagyon szeretek adni és kapni is saját kezűleg készített ajándékokat, mert az mindig egyedi, és szívvel teli meglepetés. Számos ötletet találhatsz a neten, amit érdemes kipróbálni, vagy te is kitalálhatsz olyan ajándékokat, amihez érzel magadban késztetést, kreativitást. Nagyszerű élményt jelent a saját ajándékok megtervezése, a hozzávalók beszerzése, és az elkészítés. Az is fantasztikus érzés, amikor épp olyat sikerül alkotnod, aminek a megajándékozott igazán örül. Ez ugyanis azt jelenti, hogy figyeltél rá, vetted rá a fáradtságot, hogy megismerd az ízlését, az igényeit, és nem csak úgy vettél valamit, mert ez a szokás.

Apró, de annál kellemesebb ajándék, és nem kerül semmibe, csak az idődbe, ha például azzal leped meg a családod tagjait, vagy a barátaid, hogy kicsit tehermentesíted, és besegítesz a teendőibe. Ezt az egyszerű hétköznapokon is bármikor megteheted, csak úgy. 🙂

Egy ajándéknak nem az ára adja meg az értékét – legalább is számomra. Ez vonatkozik a karácsonyra is: A külsőségek, a szépen díszített lakás, a karácsonyfa, a finom illatok, ételek és italok, a csillogó fények, az ajándékok szükségesek az ünnepi hangulathoz, de számomra nem sokat érnek, ha nincs mögötte valódi figyelmesség, önzetlen szeretet, őszinteség.

Közeledik a karácsony, ami igazán jó lehetőség az emberi kapcsolataink ápolására is. Szerintem a legnagyszerűbb ajándék az, ha a sűrű, elfoglalt hétköznapokból kicsit kiszakadva több időt tölthetünk kikapcsolódással, pihenéssel, családtagjainkkal, barátainkkal, és jobban törődhetünk egymással. Ennek mindenki örül, és kis odafigyeléssel megvalósítható az ünnepeken túl is. 🙂 Az alábbi videómmal kívánok szeretetteljes adventi napokat!

Ronan Hardiman: Heaven

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!