Karácsonyi lehetőség


Karácsony lehetőséget ad arra, hogy a mindennapok ütemét lelassítsuk, és megteremtsük az ünnep belső lényegét is a külsőségek mellett. Ki így, ki úgy ünnepel, ahány ember, annyi hagyomány és szokás. Karácsony mást jelent a hívők, a nem hívők,…


a mást hívők, és a fogyasztói szemléletet követők számára is. A Karácsony nálunk pont attól tökéletes, hogy egyáltalán nem törekszünk az „előírt” tökéletességre, egyszerűen csak örülünk a több együttlétnek.

Munkáinkból adódóan decemberi végére eléggé lemerülünk, így igyekszünk kihasználni, hogy ilyenkor mindenkire és mindenre több idő jut, mint a pörgős hétköznapokon. Vannak közös és egyéni programjaink, zajos és csendes, meghitt pillanataink, kinek-kinek igénye szerint, hogy töltekezhessünk.

Számunkra nem az a lényeg, hogy padlótól a plafonig ragyogjon és csillogjon az egész lakás, és a főzést-sütést, az ajándékozást sem visszük túlzásba. Inkább arra figyelünk, hogy megteremtsük azt a légkört, amelyben mindenki jól érzi magát.

“Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Márai Sándor

Karácsonyra azt kívánom, hogy a csillogó felszín mögött sose vesszen el a lényeg. Becsüljétek, értékeljétek mindazt, ami megadatott, és igyekezzetek mások számára is megteremteni, mert sokan nem tölthetik a szeretteikkel az ünnepet, békében, szeretetben, melegben, étellel, itallal bőségben. A kedvenc karácsonyi dalaimból válogattam, küldöm Nektek – sok szeretettel:

Csondor Kata – Add tovább

Hallelujah – Pentatonix

Zámbó Jimmy – Mennyből az angyal / Pásztorok

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Halász Judit – Karácsony ünnepén

Wham! – Last Christmas

Nox – Szent ünnep

Queen – Thank God It’s Christmas

Ady Endre – Karácsonyi Rege, Előadja: Szabó Gyula

Chris Rea – Driving home for christmas

Edda Művek – Ünnep

Piramis – Kívánj igazi ünnepet

Cserháti Zsuzsa – A gyertya lángja égjen

Happy Gang : Szent Karácsony

Wolf Kati, Szekeres Adrien, Roy, Pély Barna – Karácsonyi álom

A hit, a remény megújulása, a család, a barátok szeretete legyenek számotokra a karácsonyi ajándékok. Hozzon az ég szeretetből önzetlent, örömből végtelent, így kívánok fénnyel teli, áldott karácsonyt Mindenkinek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.