Újévi köszöntő 2012


2012. január 1-e, egy új év első napja, amely egyben a Béke világnapja is. Újévi köszöntésként egy tanmesét és pár idézetet, videót hoztam Nektek. Ezekkel kívánok csodás, felemelő, előrevivő 2012. évet, Mindenkinek!

A Béke hídja

Egy vidéki farmon élt két testvér egymás szomszédságában. Egy napon egy jelentéktelen félreértés kapcsán összevesztek. Eddig kölcsön adták egymásnak szerszámaikat, ameddig az egyik távol volt, a másik vigyázott a farmra, megbeszélték a problémáikat, de most egy csapásra minden megváltozott. Hiába a negyven éves szomszédság, most végül odáig fajult a dolog , hogy nem is álltak szóba egymással.

Egy szép napos reggelen az idősebbik testvérhez bekopogott egy idegen férfi, aki munkát keresett egy-két napra. Először el akarta küldeni, de végül amikor meghallotta, hogy ácsmester, és jól bánik a fával, megmozgatta a fantáziáját. Azt a feladatot adta neki, hogy a testvére és az ő telke határába építsen egy kerítést. Olyat kért, amin még átlátni sem lehet, mert annyira haragudott a testvérére. Miután kiadta a feladatot és minden faanyagot, szerszámot, szeget a rendelkezésére bocsátott a mesternek, elment a városba. Az ács neki is látott a munkának.

Estefelé, amikor visszajött az idősebb testvér, megdöbbenve látta, hogy a telek határában, a kis völgyben nem egy kerítés, hanem ellenkezőleg, egy híd áll, mely összeköti az ő és testvére telkét.

Pont akkor jött ki a fiatalabbik testvér, aki szintén megdöbbenve nézte a hidat, és ezt mondta: “Drága testvérem! Te képes voltál egy hidat építtetni, azok után, ami köztünk történt? Azok után, amiket tettem és mondtam?”

Erre mindketten nagyon elszégyellték magukat, és a híd közepén egymásba borulva kibékültek. Ennek örömére kérték az ácsmestert, hogy maradjon még pár napig, találnak még neki valami munkát. Erre a mester így felelt: “Nagyon szívesen maradnék, de még sok olyan hely van, ahol hidat kell építenem!”

Ideas – Béke
Él az a híd, amelyen át megnyílik,
Minden szív.

Hogy újra megtaláld a hited
Hogy újra megtalálhasd önmagad
Hogy újra megtanulj szeretni,
Hogy újra tudj nevetni.
Hogy tiszteld az életet,
És újra megleld az elveszett Békét!”

“A Béke Útja olyan, mint egy folyó, és mert nem áll ellen semminek, már az előtt győz, mielőtt belekezdene bármibe. A béke művészete legyőzhetetlen, hiszen nem harcol semmivel, csak önmagával. Győzd le önmagad és legyőzöd a világot.” Paulo Coelho

“A béke azokra talál rá, akik rálépnek a szeretet útjára, akik a szeretet zarándokútját járják, nem pedig azokra, akik a hatalom és a pozíció útján próbálnak előrehaladni.” Osho

“A béke nem olyasmi, amit felfoghatunk az elménkkel, hanem meg kell tapasztalnunk a szívünkben. Amint meg szeretnéd ragadni, elszáll; amint le akarod írni szavakkal, rögtön tovaszáll, akár a szél. Mégis mindenki érezte már valahol a valóságosságát, tapasztalta csábító illatát.” James F. Twyman

A lélek sugárzása széppé varázsolja az embert. Az ember szépsége összhangot teremt a házban. Az otthon összhangja rendet teremt a hazában. S ha az országban rend honol, béke köszönt a világra.

John Lennon – Imagine
Képzeld el, hogy nincs mennyország
Könnyű, ha megpróbálod
Alattunk nincs pokol
Felettünk csak az ég
Képzeld el az embereket
Akik a máért élnek…

Képzeld el, hogy nincsenek országok
Nem nehéz
Nincs miért ölni vagy meghalni
És vallás sincs
Képzeld el az embereket
Hogy békében élnek…

Mondhatod, hogy álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem, egy napon csatlakozol hozzánk
És a világ egységes lesz.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

2 hozzászólás:

 1. Laczkovicsné Kiss Mária

  Kedves Ildikó !

  Köszönöm ez is nagyon tetszett sok impulzust kaptam
  belőle a mai napra és a jövő évre !

  Milyen kár, hogy ezek az impulzusok csak hozzánk
  kis emberekhez jutnak el !

  Magasabb szinteken is így kellene gondolkodni, nekünk
  is mindjárt könnyebbek lennének a napjaink, ha másképp nem
  hát lelkiekben ! Mária

  • Energildi

   Kedves Mária!

   “Mindig csak magaddal foglalkozz!
   Ha ezt teszed, többet tettél a világért, mint gondolnád!
   Ha te változol, változnak a körülötted élők is,
   és ez a változás szépen, láthatatlanul,
   erőlködés nélkül gyűrűzik majd tovább,
   egyre nagyobb körökben kavarva fel
   az állónak látszó vizet.”

   Nem megy egyik-napról a másikra, de működik.
   Próbáld ki!:-)