Töltsd föl magad mindennap


Teljesen természetes, hogy időnként mindannyiunknak vannak kellemetlen, negatív érzései, mint például harag, szomorúság, félelem, szorongás, irigység, … Nem tartom jó megoldásnak, ha ezeket elnyomjuk, és hurráoptimizmust színlelünk.


Amikor elfogadjuk azt, hogy épp úgy érzünk, és közelebb merészkedünk, azaz megkérdezzük magunktól, hogy miért is érzünk úgy, akkor a válaszok által sokkal hamarabb túljuthatunk rajta.

Érdemes megkeresnünk az arany középutat, hogy a kellemetlen érzéseink közepette is észrevehessük azokat, a sokszor apró, jó dolgokat is, amelyek által felhangolhatjuk magunkat.

„Képzeld el, hogy jó közérzeted olyan, mint az esővíz, tested pedig a felfogására szolgáló esővízgyűjtő. Amennyiben igyekszel minél több kellemes érzést átélni, csordulásig töltöd esővízgyűjtődet.

Ám ha elfeledkezel begyűjteni a jó érzéseket, a vízszint meredeken lecsökken egészen a ciszterna aljáig, ahol sár és iszap található.

A negatív érzések arra figyelmeztetnek, hogy az esővízgyűjtődben a víz szintje alacsony, közel a sár és az iszap, s újra fel kell töltődnöd jó érzésekkel egészen a túlcsordulásig

Tégy erről, és tudatosan töltsd föl magad mindennap jó érzésekkel.” Rhonda Byrne

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!