Nézd meg jobban a munkádat


Számomra alapvető fontosságú, hogy olyan munkám legyen, amely érdekel, amit szenvedéllyel, örömmel végezhetek, mert csak így tudom kihozni magamból a lehető legjobbat és legtöbbet, ami mások számára is…


értéket képvisel. Persze, esetenként a feladatainkhoz az is hozzátartozik, hogy olyat is kell csinálnunk, amit kevéssé kedvelünk, természetes az is, ha időnként kimerülünk, és nincs kedvünk dolgozni, de tapasztalataim szerint fizikailag és szellemileg is nagyon könnyű kiégni, ha folyamatosan olyan munkát végzünk, amely nem épp a szívünk csücske. Ez akkor is igaz, ha egyébként jól megfizetik.

„Nézd meg jobban a munkádat, és próbálj meg rájönni, miért vagy hasznos. Figyeld meg, milyen kapcsolat van a munkád és a többi ember között. Csak így érezheted az elégedettség és az elvégzett munka örömét… Ha a legeslegjobbat akarod, úgy élj, hogy azt csináld, amit a legjobban szeretsz. Lelkedet úgy fejezheted ki az anyagi világban, ha megosztod vele szenvedélyedet, és azt csinálod, amit valóban izgalmasnak találsz. Ennél nagyobb szolgálatot nem is tehetsz a világnak.” Shakti Gawain

Tudom, hogy jelen világunkban sokak számára már az is öröm, ha egyáltalán van bármilyen munkája, mégis lényeges, hogy a lehetőségekhez mérten mindenki megtalálja azt a foglalkozást, hivatást, amelyben termékeny, kreatív tud maradni, és olyan légkörben tevékenykedjen, amely ezt elősegíti.

Számtalan pályamódosítás volt az én életemben is, mire megtaláltam azokat a feladatokat, amik igazán érdekelnek, és nem kevés kockázatot vállalva, lépésről-lépésre haladva sikerült megteremteni azt a környezetet is, ahol ezeket végezhetem. A világ folyamatosan változik, így rendszeresen képzem magam, hogy a tudásom naprakész és versenyképes maradjon, és arra is figyelek, hogy a magánéletre is elegendő energiám maradjon.

Hálás vagyok a családom, a barátaim odaadó figyelméért, bátorításáért, az ügyfeleim bizalmáért, megbecsüléséért, nem utolsó sorban az üzleti partnereim megbízható munkájáért, mert nélkülük nem jöhetett volna létre, és nem üzemelne az én szeretett vállalkozásom, független kis világom.

A magunkba és a másokba vetett hit, az elhivatottság, a céltudatos, kitartó, szeretettel végzett munka mindig meghozza a gyümölcsét. A lassan vérre menő árverseny, a konkurencia szapulása nem az én világom, hiszek benne, és tapasztalom is, hogy emberséggel, és minőséggel egészen jó eredményeket lehet elérni. A munkám igazi értékmérője a saját harmóniámon túl az ügyfeleim és partnereim elégedettsége.

Tisztában vagyok vele, hogy bátorságra, kurázsira is szükség van ahhoz, hogy hallgassunk az intuíciónkra a foglalkozásunkat illetően is, és változtassunk, ha szükséges, de mivel napjaink jelentős részét a munkánk tölti ki, fontos, hogy általa is kiteljesedhessünk, ez pedig csak úgy lehetséges, ha a dolgunkat szívvel-lélekkel tesszük.

Arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebb felkelni az ágyból reggelente, ha olyan feladatok várnak ránk, amelyeket lelkesedéssel, mások örömére is végzünk, és estére is marad életkedvünk, mert a napot hasznosan töltöttük. 🙂

Szép napot, örömteli munkát kívánok!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!