Mikulás – Télapó 2011.


Miről is írhatnék ma, ha nem arról, hogy ne felejtsd el kifényesíteni a csizmádat, és kitenni az ablakba, mert hagyományaink szerint ma éjjel újra eljön a Mikulás, alias Télapó, hogy abba tegye az apróbb ajándékait! 🙂

Apropó, Mikulás vagy Télapó?
Megtudhatod > ITT <, és azt is, hogy az ősz szakállú ajándékozót más országokban hogy hívják.

Ugyan a hó nem esik – legalább is Nálunk még nem, én mindenesetre a Télapót és Mikulást is köszöntöm egy-egy verssel, hogy december 6-án biztosan eljöjjön.:-)

“A Mikulás gyorsan eljő, feje felett nagy hófelhő.
Rénszarvasok húzzák szánját, hó csipkézi a bundáját.
Kövér puttony van a vállán, hópihe ül a szakállán.
Mikor hozzád megérkezik, cipőd sok-sok jóval telik.
Hull a hó, nézd, odakint, a Mikulás néked int.”
Devecsery László: Jön a Mikulás

“Hegyen, völgyön mély a hó, lassan lépked Télapó.
Ősz szakállán dér rezeg, messzi földről érkezett.
Kampós botja imbolyog – puttonyában mit hozott?
Mindenféle földi jót; dundi diót, mogyorót.
Lassan lépked, mély a hó – Siess jobban Télapó!”
Sarkady Sándor: Télapó

Kicsit komolyabbra fordítva a szót: 2011-ben immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a MikulásGyár, amely Európa egyik legnagyobb karácsonyi jótékonysági akciója.

A MikulásGyár 2011. december 09-21-ig 09.00-21.00 között fogadja az adományokat, Budapesten az 56-osok terén (Felvonulási tér), a fényárban úszó MikulásGyár sátrában, az ország 14 plázájában és a postákon.

Biztosan találsz Te is otthon olyan dolgot, amit már nem használtok, de másnak még nagy örömöt okozhat. Sok szegény család, gyermek,- és felnőtt ünnepét tehetjük boldogabbá tartós élelmiszer (konzerv, tészta, liszt, cukor), játék, könyv, édesség, illetve tisztálkodási- és tisztítószer adományozásával. Ne felejtsd el: “A szándék mérettetik meg, nem az adomány.”

“Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod!”– ez a szöveg olvasható a Kívánságpor elnevezésű csomagocskán, amely az idei év újdonsága, és amelynek megvásárlásával a karitatív akció működését támogathatják a jótékony vásárlók. A Magyar Postán, az újságárusoknál és az ország Alexandra könyvesboltjaiban is lehet kapni. Te már vettél?

Bővebb információkat az alábbi oldalakon találsz:
http://www.mikulasgyar.hu
és
http://www.facebook.com/mikulasgyar

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!