Ha eső hull


Az őszi levelek csodás látványa és illata, az esernyőkön kopogó esőcseppek hangja, no és a fázó, siető emberek mégis komor arca eszembe juttatta többek között Kern András egy dalát, amelytől talán nektek is kicsit jobb kedvetek lesz.


Esik
„Esik mocskosul az eső
Mennyit esik, piszkosul esik
Rémesen esik, őrület, ennyi esőt
Esik piszkosul az eső
Fú, de esik, lököttül esik
Esik az eső, úgy éljek, nincs jó idő…”

Ha pedig a következő videót hallgatva becsukjátok a szemeteket, akkor ti is nagyon valódinak fogjátok tartani, ahogy a Perpeetum Jazzile nevű énekkar tagjai utánozzák a vihar dörgését, és az eső kopogásának hangjait.

Egy ősi zen mondás az javasolja, hogy: „Örülj, ha esik az eső, mert ha nem örülsz, akkor is esik.”

Örkény István velünk is megosztotta örömét:„Mély tisztelettel üdvözöllek, eső! Köszöntelek, égi pöttyenések, vonuló felhők morzejelei… Ne is nézzétek őket felnőtteket, vízcsepptől félőket, ahogy futnak-menekülnek előletek ernyőjük oltalmába, házuk fedele alá. (…) Kedves csöppek, ti csak nekünk estek, akiknek még bőre örömmel fogadja alig észrevehető érintéseteket…”

Ezt a képet Penkdix Palme készítette Indonéziában, a szomszédja kertjében. Úgy látszik, ez a béka nem örült éppen az esőnek, ezért egy levelet használt esernyőként. 🙂

Egy másik mondás szerint pedig: „Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról, hogy megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben.”

Ahogy azt Az Ének az esőben című filmben Gene Kelly tette.

Ráadásul szombat, hétvége van.
Ugye, hogy már kicsit jobb a kedvetek az eső ellenére is. 🙂

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!