Életfilozófia-tudatállapot


Minden, mindenki változik. Eckhart Tolle sokakat megérintett, egyik kedvenc filmszínészem, Jim Carrey-t is, aki a nevettetésen kívül komoly mondanivalóval is szolgál számunkra. Miként került ez a két ember össze?

Eckhardt Tolle könyveinek (A most hatalma és Új Föld), tanításainak a lényege, hogy meg kell tanulnunk elengedni a múltat és megélni a jelent. Az emberek jó része vagy nosztalgiázással, a múltba révedéssel, vagy a jövő tervezésével és álmodozással tölti idejét, közben megfeledkezik az “itt és most” öröméről. A Jelen pillanatban élés tudatossággal ajándékoz meg, és általa hozzáférhetünk az Univerzum erejéhez. Eckhardt Tolle egyik vallással sem azonosul, de írásait a spirituális tanítások széles skálája inspirálta. Mivel fizikusként világosodott meg, így jó példa lehet a materialista szemléletűek számára is.

Jim Carrey bohóckodós filmjeit is nagyon szeretem, de az utóbbi években a nevetésen kívül komoly, magasabb rendű mondanivalóval és egy kis sírással is megajándékozott a filmekben (pl. a legutóbbi, Mr. Popper pingvinjei) nyújtott alakításaival. Ő is komoly tudatállapot változásokon megy keresztül, és „új” életfilozófiája, felébredése régóta érlelődött benne. De azért a humorát sem vesztette el – szerencsére. 🙂

„Biztosan állítjuk, hogy megvan a képességünk, hogy befolyásoljuk ezt a Bolygót, hogy fenntartsuk rajta az Életet. Hogy fenntartsuk az egészséget, a gyógyulást a világban, és a testünkben egyaránt. Ez mind a Föld mágneses erőinek köszönhető. Számos kutatást elvégeztek már a témában, amelyeket a következőképpen foglalhatunk össze: Az emberi érzelmek, főként azok amelyeket az emberi szív bocsát ki, messze túlhalad az emberi testen, és erőteljes hatást gyakorol a fizikai világunkra is. A kutatások eredményei kézzelfoghatóak, ezeket a finom érzelem rezgéseket már a Föld körül keringő űrszondák is képesek érzékelni. Ez pedig oda vezetett, hogy a kutatók megállapították, ha egy bizonyos számú embercsoport összehangolódik, és azonos érzelmeket generál önmagában (imádkoznak), az így létrejött energiák valóban képesek arra, hogy megváltoztassák a Földet, és a légkörét. Pozitív változásokat jegyezhetünk az emberiség immunrendszerében. A klímát és az időjárási mintázatokat kedvező módon befolyásolhatjuk, hatással lehetünk a háborúkra, és elősegíthetjük a békét, segíthetünk megoldani a világ problémáit. Ezek látszólag különböző események, mégis összeköttetésben állnak egymással, és a Föld mágneses mezőivel. az egészben az a legcsodálatosabb, hogy minden ember része ennek a mágneses mezőnek. Viszont még nem minden ember ismerte fel ezt a kapcsolatot tudatosan. Egyenlőre még csak kevesen vannak tisztában ezzel.”

“Amire fókuszálsz az életedben, meghatározza azt a valóságot, amelyben élsz.”

“Tudom azt, hová szeretnék eljutni, és annyi embert szeretnék magammal vinni, amennyit csak tudok, mert ez az érzés egyszerűen csodálatos.”

“Mindannyian szeretnénk megváltoztatni a világot, de a legtöbbünk nem tudja hol és hogyan kezdje ezt el. Most már tudod, hogy az érzelmeink, és a tudatállapotunk az, ami valódi változást hozhat. Élj úgy minden napot, minden pillanatot, mintha az utolsó volna. Szeresd az embereket, szeresd önmagad MINDIG. Bocsáss meg azoknak, akik bántottak és engedd, hogy a negatív energia átsuhanjon rajtad.”

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!