Egy kis móka mára


Április első napjáról mindenkinek a tréfa, a bolondozás jut eszébe. Mindig voltak és lesznek is olyan időszakok az életünkben, amikor nehezebb viccelődni, vidámnak lenni, ám a humorérzékünket akkor se veszíthetjük el.


Egy jóízű nevetés csodákra képes. „Vidámnak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes. Csupán azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyod a hiányosságokat.” Gerard Arthur Way

Hoztam neked egy egeret, hogy lejjebb görgethess. 🙂

Egy pilóta egy magánrepülőn szállít három embert, egy tibeti lámát, a világ legokosabb emberét, és egy hippit. Hirtelen a pilóta bejelenti a három utasának: “Rossz híreim vannak. A gép le fog zuhanni. Most rögtön ki kell ugranunk. Sajnos, csak három ejtőernyőnk van. Mivel én iszonyú jó pilóta vagyok, nem látom az okát annak, hogy meghaljak, ezért az egyik az enyém. Sok szerencsét!” És ezzel kiugrott a gépből.

Ezután a világ legokosabb embere szólalt meg: “Mivel én vagyok a világon a legokosabb ember és nagyon értékes vagyok a civilizációnak, ezért én veszem el az egyik ejtőernyőt, és megmentem magam.” Ezzel ő is kiugrott a gépből.

Ezek után a láma azt mondta a hippinek: “Én már elég hosszú és gyümölcsöző életet éltem eddig is, nincs szükségem arra, hogy tovább éljek. Vedd el nyugodtan az utolsó ejtőernyőt.”

“Nyugi öreg!” – mondta a hippi, miközben feltette az ejtőernyőt a láma hátára. “A világ legokosabb embere épp az előbb ugrott ki a hátizsákommal.

„A fejlett humorérzék – megfizethetetlen kincs. Nemcsak attól óv meg, veszélyesen komolyan végy ügyeket és embereket – beleértve önmagadat is -, de jelentősen hozzájárul, hogy tárgyilagosan ítélj meg dolgokat. Segít abban is, hogy higgadtan fogadj csapásokat, amelyek egyébként a kétségbeesésbe kergetnének.” Percy H. Whiting

Hát te hová készülsz? Elmúlt már farsang.
Tudom, nemrég még húsvéti tojás voltam.

„Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly – minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy.” Janikovszky Éva

Rá akartam szoktatni a kutyámat, hogy vakkantson hármat, ha enni kér. Hónapokig tanítottam, naponta százszor megmutattam neki. – És vakkant? – Az istennek sem… Sőt, nem is eszik addig, amíg én nem vakkantok hármat.

„Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, kigyógyít a depresszióból, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.” Og Mandino

„A legjobb módszer önmagunk felvidítására, ha felvidítunk valaki mást.” Mark Twain

Figyelj ma kicsit jobban, légy óvatos, hogy időben észrevedd a család, a barátok és kollégák apró kis “gaztetteit”. Ha pedig Te akarsz valakit megtréfálni, ne legyen a vicc, vagy az átverés sértő, durva, ízléstelen, veszélyes. Vidámsággal teli Bolondok Napját!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!