Az energia nem vész el


Ráfordított energia + Türelem = Eredmények. A ráfordított energia nem vész kárba. Fogj egy mínusz ötven fokos jégtömböt, és kezdd el melegíteni! Egy ideig látszólag semmi sem fog történni.


Rengeteg ráfordított energia, látható eredmény nélkül. Hirtelen, nulla fokon felolvad a jég. Víz! Melegítsd tovább! Újra rengeteg energia, látszólagos eredmény nélkül. Aztán amikor eléri a száz fokot, buborékok, gőz! És forr!

Hogy mi ebből a tanulság?

Lehetséges valamibe rengeteg energiát fektetni (például egy jégtömbbe, egy ötletbe, vagy egy karrierbe) mégis úgy tűnik, mintha semmi sem történne. A befektetett energia ténylegesen már produkálja a változást, csak még nem látszik!

Ha folytatod az energia befektetését, bizonyára látni fogod a változást. Emlékezz erre, hogy alkalomadtán ne ess pánikba!

Az életemet néha úgy képzelem el, mint egy flipperjátékot. Minden alkalommal, amikor erőt és energiát fektetek valamibe, akkor pontokat gyűjtök. Az összes ilyen próbálkozásra úgy gondolok, hogy hozzáadódnak az „univerzális pontjaimhoz”. Sohasem tudom, hogy mennyi pontra lesz szükségem a következő szintre lépéshez. Ez az elképzelés segít abban, hogy örüljek annak, amit éppen csinálok, és ne azonnali eredményeket követeljek.

Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha csak gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele! Az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.

Ez az egyetlen életed van. Ha egy utcahosszúságú “miért nem tettem meg azt, amit szerettem volna” listával fognak eltemetni, az semmi mást nem jelent, mint hogy NEM TETTED MEG, amit lehetett volna!

Ahogy továbbra is elfogadod a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni, és változtatsz azokon, amiken tudsz, te magad is csodálatos módon változol… Csodákat viszel végbe, minden nap egyet.

Mindannyian saját sorsunk kovácsai vagyunk. Gondolataink körülményeket vonzanak és teremtenek. Ahogyan mi változunk, úgy változnak a körülményeink is… Amíg nem tanuljuk meg a leckéket az eladósodásról, a munkáról, a partnereinkről, addig vagy ugyanannál a leckénél ragadunk le, vagy ugyanazokat a leckéket kapjuk különböző csomagolásban. Ilyen az élet!

Andrew Matthews

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!