A bőség és az ínség


Mindenkinek mást jelent a bőség szó, legtöbben azonban szinte csak az anyagi jólétre asszociálnak. Számomra többet jelent: testi-lelki-szellemi harmóniám, családom, barátságaim, munkatársaim,


pénzügyeim jelen bőségének érzékelését, megélését. „Ha a hiány gondolata – vonatkozzék az pénzre, elismerésre, vagy szeretetre – énképed részévé vált, akkor mindig is hiányt fogsz megtapasztalni. Ahelyett, hogy értékelnéd az életben már meglévő jót, csak a hiányt látod. Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.(…) Bármiről is úgy gondolod, hogy azt a világ visszatarthatja tőled, te tartod azt vissza a világtól. Visszatartod, mert mélyen belül azt gondolod, kicsi vagy és semmid sincs, amit adhatnál.”

„Sok ember áhítozik a bőségre, holott az nem érkezhet el a jövőben. Csak amikor megbecsülöd, elismered, és teljesen elfogadod a jelen valóságodat, ahol vagy, aki vagy, amit épp most teszel -, amikor teljesen elfogadod azt, amid van, amikor hálás vagy érte, hálás vagy azért, ami van, hálás vagy a Létért. Az igazi bőség: a jelen pillanatért és a mostani élet teljességéért érzett hála!”

“Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény. A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.”

Eckhart Tolle

“A bőségtudat jóval többet jelent annál, hogy sok pénz keresünk. Ez egyfajta gondolkodásmód, melyben az életet nem küzdelemnek, hanem egy olyan kalandnak fogjuk fel, melyben vágyaink önmaguktól, és magától értetődően beteljesülnek.”

„Ha örülni akarsz, adj örömet másoknak, ha szeretetet akarsz, tanulj meg szeretetet adni, ha figyelmességre és nagyrabecsülésre vágysz, tanulj meg figyelmességet és nagyrabecsülést adni, ha anyagi bőségre vágysz, segíts másokat meggazdagodni! Ahhoz, hogy az ember megkapjon valamit, amit szeretne, a legkönnyebb út valójában az, ha másokat hozzásegít ehhez.”

„A tudásban, a vágyban és a szellemben erő rejlik, ezek által teremthetsz jólétet és bőséget az életedben.”

Deepak Chopra

2012.09.30-án egy életmódfejlesztő zenés előadásban Bagdi Bella és zenésztársai Deepak Chopra 26 bőségteremtő alapelvét idézik meg. Ha igyekszel, talán még részt vehetsz. Részleteket az alábbi oldalon találsz: A Bőség megteremtése Deepak Chopra tanításai alapján

Hallgass bele az egyik bőségteremtő alapelvbe. 🙂

Bagdi Bella: A végtelen lehetőségek mantrája
„Alapvető létállapotom a Bőség és a Jólét,
Őserőm, őserőm a végtelen lehetőség.”

Próbáld ki, és rövid időn belül felfedezed majd a mindennapjaidban Te is mindazt a bőséget, ami jelenleg is körülvesz, és rájössz, hogy elsősorban nem a pénzed mennyiségétől függ, hogy bőségben, vagy ínségben élsz.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.