Yoda Mester bölcsességei


A Csillagok Háborúja filmekben nagy kedvencem a kivételes képességekkel rendelkező Yoda Jedi Mester, aki a benne rejlő Erő Világos oldalát használta az igazságért vívott harcok során. Pár tanácsot hoztam most tőle:


“Engem kicsinek látsz nem igaz? Hát tudd meg, a látszat csal… mert velem van az Erő, és az Erő hatalmas. Soha nem szabad lebecsülni az Erőt, nagy hatalma van, kitartást ad. Az Erőnek nem számít a méret, összetartja a galaxist. Az életből árad, ezért nagy. Összeköt és megvilágosít minket. Nem az izmainkban, hanem magunk körül kell érezni az Erőt, mindenütt, közted és köztem, a fákban, a kövekben, mindenütt.”

“Az Erő bennünk áramlik, érezni kell. Higgyél benne, akkor menni fog. Az erő által sok mindent láthatsz meg, jövőt, a múltat… rég eltűnt barátokat.”

“Megismerésre és védekezésre, sosem támadásra használd az Erőt.”

“A Sötét oldal nem erősebb, csak simább, könnyebben járható.”

“Óvakodj az Erő sötét oldalától! A harag, a félelem, az erőszak, ez mind a sötét oldal. Könnyű a csapdájába esni, s ha egyszer megkaparint, örökre uralni fogja a sorsodat, mígnem elemészt.”

Ezek a mondatok ennyi év után is aktuálisak, így a saját igazságságunkért vívott harcok során is érdemes megfogadnunk Yoda tanácsait. Én ahogy eddig is, ezután is a bennem rejlő Erő Világos oldalát kívánom használni.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!