Változtassuk át


Bár Szepes Mária 2007. szeptember 3-án elhagyta a földi világot, de azóta is folyamatosan tanít bennünket. “Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, és betöltse, amire született. Szépen, jól, amennyire telik tőle…


“És a szabály örök: aki kapni akar, annak előbb adni kell.”

“Változtassuk át az ember képzetét magunkban, és akkor a viszonyunk is megváltozik az emberekkel. Változtassuk át a világ képzetét önmagunkban, s a világ átalakul körülöttünk. Indulat, önsajnálat, sértődött neheztelés, lényünk legkisebb ellenállási vonala: a tehetetlenség törvénye sodor bennünket egyre válságosabb helyzetekbe. E benső háborgásokban azonban óriási energiák élnek. Vonjuk ki őket szellemi ideáljaink beteljesítésére, s a kezdet áldozatos, nagy erőfeszítései után szárnyakká nyílnak bennünk.”

Ha el tudod engedni a kötél nálad lévő csomóját, amelynek másik végét többen rángatják, ők is abbahagyják a huzakodást, amely legtöbbször nem magáért az eszközért, hanem az ellenállásért érdekes számukra.

Ha a szenvedőnek azt prédikálod, hogy bizonyosan megérdemelte kínjait, mert előző életeiben elkövetett bűneiért vezekel általuk, úgy teszel, mint az a járókelő, aki az úttesten heverő, rémült, sebesült gyermeket összeszidja, amiért könnyelmű és vigyázatlan volt, azután továbbmegy. Vajon tiéd -e az ítélet, vagy a dolgod csupán az, hogy segíts mindazokon, akik bajba jutnak?

A Jóság a természet legtisztább, leghatalmasabb gyökérhangja, amely vigasztal, ad, békét teremt, és sohasem rombol. Adtál-e már a benned rejlő Jóságból teljesen önzetlenül úgy, hogy semmi viszonzást nem vártál érte?

„Az embernél, az emberi értelemnél nincs csodálatosabb a mindenségben. Mindenre képes. Fogjunk hát össze a jóért, a fényért! Tegyük meg a magunkét. Ne adjuk fel soha a törekvést a jóra! És reméljünk. Gyakran mondom: minden útvesztő nyitott – befelé és fölfelé.”

“A hit sohasem hiszékenység, hanem energia, amelyből egy mustármagnyi hegyeket mozdíthat meg, feltéve, akiben felfénylik, a szívével gondolkodik és az agyával is érez.

A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled! Mert nincs rajtad kívül. Benned van!

Ajánlott oldal: http://www.szepesmariaalapitvany.hu

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!