Nőnapra – Nem csak nőknek!


A nőnapi kedves üzenetek, virágok közepette több gondolat keveredik bennem. A társadalom uniformizálási szándéka, a feminizmus, a női emancipáció és korunk hajszolt életformája során nem könnyű megtartani…

kifinomult női mivoltunkat.

Egyrészt még mindig aktuális az 1857-ben kitűzött cél, hogy a nők a férfiakkal egyenlő feltételek mellett vehessenek részt a társadalom életében. Sok tekintetben nagyon hasznos törekvés, hogy senkit ne érjen hátrány amiatt, mert nőnek született.

Ugyanakkor nem tehetünk úgy, mintha nő és férfi egyforma lenne, mindig léteztek és mindig is létezni fognak azok a különbségek, melyek miatt a nőt nőnek, a férfit férfinak nevezzük. Ha a külsőségekből álló csomagolást lefejtjük és kizárólag a belső tulajdonságokra koncentrálunk, akkor sem kell nagy utat bejárnunk ahhoz, hogy rájöjjünk, a nő nem lehet férfi, a férfi pedig nem lehet nő.

Egyre több nő teszi fel a kérdést: Hogyan lehet egyidőben szeretetben, szerelemben együtt élni a párunkkal, gyermekeket szülni, nevelni, otthont teremteni, háztartási munkát végezni, közben személyi szabadságot, anyagi függetlenséget elérni, karriert építeni, és persze vonzónak és csinosnak lenni?

SEHOGY, mindezen követelményeknek egyidőben képtelenség megfelelni. Sok nő identitászavarral, a kikiáltott ideállal szemben kialakult kisebbrendűségi érzéssel küzd, mert mindezt nem látja be.

Mi nők sokoldalúak, bátrak és erősek vagyunk, de ha az egyenlősdi közben elveszítjük önmagunkat, női mivoltunkat, akkor képtelenek leszünk harmóniában, kiegyensúlyozottan, elégedetten élni.

“Légy Királynő! Megváltoztak az idők. Élj egyedül vagy a legjobb párkapcsolatban, házasságban és családban – magadban bízz elsősorban. Ne királyné légy – hanem Királynő! Találd meg a saját középpontodat. A saját szívedben bízz és önmagad erejében. Ezt meg kell tenned, nemcsak magadért, a gyerekeidért – a párodért is.” Müller Péter

A sokasodó elvárásoktól, a külvilágtól elvonatkoztatva, csak a saját értékrendünk alapján felállított fontossági sorrend szerint, minden nap érdemes és kell is szelektálni. Csak így lehet megtartani az egészséges egyensúlyt a család és a karrier között.

Mindannyian – nők és férfiak – társra, szeretetre, biztonságra vágyunk, amit csak kölcsönösen nyújthatunk egymásnak. Érdemesebb egymást megértve, kiegészítve és segítve együtt élnünk.

Kapcsolódó cikkek:
Nőnap alkalmából
Ha igazi férfiakat akarsz

Amikor Isten a nőt teremtette…

“Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied lehet. Ha megtanulsz vele bánni.” Müller Péter

“Egyszerű nő vagyok… Valakinek szép, valakinek csúnya, valakinek kedves, valakinek mogorva. Olykor csendes vagyok, máskor mindenkit túlkiabálok. Valakinek nyitott vagyok, valakinek zárkózott. Láthatsz okosnak, láthatsz butának, érettnek, bölcsnek vagy gyerekesnek, furcsának. Jelenthetek bármit az életedben, mégis ugyanaz maradok: egy nő, aki él, remél, olykor fél, de mindig álmodik.”

Kedves Férfiak! Május 19-én számotokra is lesz meglepetésem! 🙂

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 hozzászólás:

  1. Nagyon szép és igaz! Köszönöm!

    • Energildi

      Szívesen.
      Én is köszönöm a csodás nőnapi hírleveled!