Jónak lenni jó – Segíts Te is!


2014-ben is elindítja a Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányát a közmédia, melynek idén az Ökumenikus Segélyszervezet a kedvezményezettje. Fontos, hogy időnként önmagunkat háttérbe szorítva…


másokra is gondoljunk és segítsünk, mert lehet, hogy nekünk csekélységnek tűnhet, ha pár órát karitatív munkával töltünk, vagy tárgyakat, pénzt adományozunk, de másoknak pont erre lehet szüksége.

Segíts Te is, bővebbet az alábbi oldalakon olvashatsz:
http://www.mediaklikk.hu/musor/jonaklennijo
http://www.segelyszervezet.hu/hu

A fentieken túl szerintem mindannyian megtapasztalhattuk már Szepes Mária alábbi mondatainak igazságát is: „Aki csak önmagáért dolgozik, önmagát dédelgeti, sajnálja vagy önmagát kínozza egy kétes értékű flagelláció dühöngésében, az struccpolitikát folytat, mert az ember sokkal több múlandó és körülhatárolt önmagánál. Az ember összefügg a mindenséggel és benne minden élőlénnyel. Ha szabadulni akar, univerzális kötéseket kell kioldania. S a legerősebb kötések bennünk a világhoz és emberekhez való relációk.

Ezért lehet mások problémáinak kibogozásán, mások ügyeinek megoldásán keresztül saját problémáink megfejtéséhez hozzájutni. Mialatt velük bíbelődünk, az ő terheiket emelgetjük, őket szolgáljuk, valami varázslat megy végbe a homályba borult személyiség konstrukciójában. Mintha a kínos és krónikus állapotok gyökere a másik lényben, az õ gondjaiban rejlett volna, s mikor onnan kiemeltük, bennünk, saját személyiségünkben is megindult a gyógyulás folyamata.”

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!