Én vagyok a varázsló


Sokan szinte állandóan keseregnek, panaszkodnak, és csak arra koncentrálnak, hogy mi hiányzik az életükből. A problémák sűrű boncolgatása, és a folyamatos aggódás sem segít a megoldások megtalálásában.

 

Érdemes lenne inkább azon elgondolkodnod, hogy itt és most, a jelenlegi élethelyzetedben, mi az, ami adott, és azt hogyan tudnád felhasználni a lehető legjobban, minél hatékonyabban.

„Időről időre megéri behunyni a szemedet, és azt mondani magadnak a sötétben: “Én vagyok a varázsló, és amikor kinyitom a szememet, látni fogom a világot, amelyet én teremtettem, és amelyért csak én vagyok felelős.” Richard Bach

A te életedben te vagy a kompetensebb. Gondold át, hogy mik azok az adottságaid, amik eddigi életedben sikerre vittek. Egyrészt jót tesz a lelkednek, ha újra felfedezed, hogy milyen sok értéked van, és általuk mennyi mindenre képes voltál, másrészt a jól működő stratégiákra alapozhatsz a jövőben is: Ami jól működött, azt használd újra, és újra, minél többet.

A kevésbé előnyös tulajdonságaidat se rejtegesd, de a frusztráló önkritizálás helyett az elfogadás célravezetőbb. Az önmagadhoz való hozzáállásod megváltoztatásával új felismerésekkel és új lehetőségekkel lehetsz gazdagabb. Például olyat is felfedezhetsz magadban, amit eddig nem, és könnyen kiderülhet az is, hogy ha akarod, akkor képes vagy a változásra, fejlődőképes vagy. 🙂

Kezdd el most, ott, ahol épp vagy. Egyszerű, apró célokra bontsd fel a nagy egészet, használd, amid épp van, és lépésről-lépésre tedd azt, amit csak tudsz, ami tőled telik, de ne légy kishitű. Ha elakadtál, ideiglenesen keress más elfoglaltságot, vagy pihenj. Értékelj minden elért kis eredményt, ettől meglátod, hogy sokkal könnyebb lesz minden további lépés. Folytasd, minden nap, tegyél valami olyat, ami közelebb visz ahhoz, amit szeretnél.

A te változásod előbb vagy utóbb, de óhatatlanul hatással lesz a környezetedre. Lesznek, akik segíteni, biztatni fognak, és velük együttműködve közelebb kerülhettek a közös célokhoz. Lesznek olyanok is, akiknek már nem fogsz tetszeni, és lesznek, akik neked nem fognak többé megfelelni. Nem tudsz mindenki elvárásának megfelelni, de nem is kell.

„Bármilyen irányt választasz is, mindig akad valaki, aki azt állítja, tévúton jársz. Mindig adódnak nehézségek, amelyek láttán kísértést érzel, hogy elhidd, kritikusaidnak van igazuk. Bátorságra van szükség ahhoz, hogy megtervezz egy útirányt, és lépésről lépésre nyomon kövesd a végcélodig.” Ralph Waldo Emerson

Természetes, hogy mindenki egészséget, szeretetet, örömöt, biztonságot, bőséget, harmóniát,… szeretne önmaga és szerettei számára. A körülmények persze sosem lesznek tökéletesek, mégis egészen elképesztő eredményeket lehet elérni, ha a problémák helyett a megoldásokra fókuszálunk, és a már most is meglévő erőforrásainkat mozgósítjuk.

Mi lenne, ha most, ebben a pillanatban újra te lennél az életed varázslója, és elhinnéd, hogy már most is rendelkezel mindazon eszközökkel, amikkel képes vagy megteremteni mindazt, amit szeretnél? Varázsolj csak bátran!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!