Te, mint Nő


“Te, mint nő, felfoghatatlan lehetőségekkel vagy megáldva. Amikor néhány pillanatra megéled magadban a nőt, amikor minden görcsölés és küszködés, aggódás és véleményalkotás helyett jól érzed magadat a bőrödben,…


belőled születik meg a tavasz. A mozgásod, a hangod, a mosolyod, egyetlen pillantásod elég ahhoz, hogy a körülötted lévő szenvedésből örömöt, a fájdalomból boldogságot teremts. Ha az egód félreáll, és megéled lényedet, minden mozdulatod, tested minden rezdülése maga a tánc, maga a zene.

Ha nem ostoba féltékenységgel és aggodalommal vagy tele, érzelmeid és gondolataid hatására végtelen lehetőségek szökkenek szárba: ahogy megéled a szívedet, és nevetsz, az egész világ ragyog és veled nevet. Erre a nő önmagában, minden tanulás nélkül képes: a teremtés lágyságban, odaadásban megnyilvánuló, végtelen ereje a tiéd, pontosabban te vagy.” A. J. Christian

Egy nő arca születéstől a halálig – 4 percben

Kedves Nőtársaim! A fenti fantasztikus animáció is emlékeztet rá, hogy bár arcunk folyamatosan változik, azért minden kornak megvan a maga szépsége, amit érdemes megélni. Kaló Jenő gondolatait ajánlom figyelmetekbe:

“Minden nő szép és varázslatos egyben, ha van kisugárzása, illetve kisugárzása mindig van, csak nem mindegy, hogy milyen. Ez teljesen független a külső adottságoktól, és divatirányzatoktól. Mostanában úgy tűnik számomra, hogy mégsem független. A nők az utóbbi évtizedekben, a sok behatás miatt, elkezdtek magukkal foglalkozni, ami nem is lenne baj, ha nem ellenkező irányba billen el a mérleg.

Ami ma folyik, az nem más, mint a női önbecsülés teljes aláásása. Számtalan iparág ebből él és a nők bedőltek ennek. A lényeg az elégedetlenség keltése és a fogyasztás élénkítése. Mi férfiak, csodálatosnak látjuk a partnerünket! Hiszen hottentották lennénk, ha nem így lenne. Nincs az a férfi, aki arra lenne büszke, hogy a felesége, partnere, szeretője egy bányarém! Idealizálunk Benneteket, mert ebbe az ideálképbe leszünk szerelmesek. Minden Önmagatokat ostorozó mondattal a kapcsolatunkat ássátok alá.

Mi azokból a pillanatképekből élünk, amelyekben gyönyörűeknek látunk titeket. Ahogy kiszálltok a kádból, ahogy fésülködtök, ahogy a tükörben nézitek Magatokat, lakkozzátok a körmeiteket, ahogy öltözködtök, ahogy kacéran felhúzzátok a harisnyátokat, ahogy gyönyörködtök valamiben. Anyaként is szépek vagytok! Ahogy toljátok a babakocsit, vagy fáradtan, de mégis összeszedetten beszélgettek a gyerekeitekkel, a reggeli kávé elkészítésénél, ahogy munkába indultok és sorolhatnám. Gyermekkoromban számtalanszor megcsodáltam, ahogy nagymamám feltette a kalapját. Minden nő tudja ezt, de addig becsmérli magát, míg teljesen elveszti az Önmagába vetett hitét.

Meg kellene állítani ezt a folyamatot hölgyeim! Csak Ti vagytok képesek rá. Mi hiába mondjuk, hogy tetszetek, szépek vagytok, el vagyunk Tőletek ájulva, mit sem ér, ha Ti ezt nem hiszitek el.”

Boldog Nőnapot Nektek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.