Karácsony lehetőséget ad arra, hogy a mindennapok ütemét lelassítsuk, és megteremtsük az ünnep belső lényegét is a külsőségek mellett. Ki így, ki úgy ünnepel, ahány ember, annyi hagyomány és szokás. Karácsony mást jelent a hívők, a nem hívők,…

a mást hívők, és a fogyasztói szemléletet követők számára is. Karácsony nálunk pont attól tökéletes, hogy egyáltalán nem törekszünk az „előírt” tökéletességre, egyszerűen csak örülünk a több együttlétnek.

Munkáinkból adódóan decemberi végére eléggé lemerülünk, így igyekszünk kihasználni, hogy ilyenkor mindenkire és mindenre több idő jut, mint a pörgős hétköznapokon. Vannak közös és egyéni programjaink, zajos és csendes, meghitt pillanataink, kinek-kinek igénye szerint, hogy töltekezhessünk.

Számunkra nem az a lényeg, hogy padlótól a plafonig ragyogjon és csillogjon az egész lakás, és a főzést-sütést, az ajándékozást sem visszük túlzásba. Inkább arra figyelünk, hogy megteremtsük azt a légkört, amelyben mindenki jól érzi magát.

“Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” Márai Sándor

Karácsonyra azt kívánom, hogy a csillogó felszín mögött sose vesszen el a lényeg. Becsüljétek, értékeljétek mindazt, ami megadatott, és igyekezzetek mások számára is megteremteni, mert sokan nem tölthetik a szeretteikkel az ünnepet, békében, szeretetben, melegben, étellel, itallal bőségben. A kedvenc karácsonyi dalaimból válogattam, küldöm Nektek – sok szeretettel:

Csondor Kata – Add tovább

Hallelujah – Pentatonix

Zámbó Jimmy – Mennyből az angyal / Pásztorok

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Halász Judit – Karácsony ünnepén

Wham! – Last Christmas

Nox – Szent ünnep

Queen – Thank God It’s Christmas

Ady Endre – Karácsonyi Rege, Előadja: Szabó Gyula

Chris Rea – Driving home for christmas

Edda Művek – Ünnep

Piramis – Kívánj igazi ünnepet

Cserháti Zsuzsa – A gyertya lángja égjen

Happy Gang : Szent Karácsony

Wolf Kati, Szekeres Adrien, Roy, Pély Barna – Karácsonyi álom

A hit, a remény megújulása, a család, a barátok szeretete legyenek számotokra a karácsonyi ajándékok. Hozzon az ég szeretetből önzetlent, örömből végtelent, így kívánok fénnyel teli, áldott karácsonyt Mindenkinek!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Mi a véleményed? Írd meg!

RSS