A szenyanildiko.hu oldal tulajdonosa Szenyán Ildikó. A blogon elérhető tartalom eltérő megjelölés vagy utalás hiányában Szenyán Ildikó és a hozzászólók szellemi alkotását, illetve szerzői jogvédelmet élvező művét képezi. A belső és a külső tartalom másolása, újra kiadása, módosítása, terjesztése, bemutatása, egyéb módon történő felhasználása kizárólag az érintett szerző(k) előzetes írásbeli engedélyével történhet.

A blogon említett minden vállalat-, termék- vagy szolgáltatásnév csupán az azonosítást szolgálja, és a megfelelő tulajdonos védjegye.

A blog a virtuális otthonom, ezért kérlek, hogy tartsd be a házirendet.

Legyen szó a magánélet védelméről vagy a kommentezés szabályáról, a legtöbb blognak van házirendje, alapként olvasd el a képre kattintva a Blogetikett szabályait és tartsd tiszteletben.

 

Az internetes közösség forradalmához vezető egyik legfontosabb elem a hozzászólás lehetősége. A blogomon található írások a saját véleményemet és az olvasóim világképét tükrözik. Mivel ez egy közösségi blog, ha TE máshogy gondolod, gyarapítsd meglátásaiddal oldalamat, szólj hozzá TE is, kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

– A regisztráció nélküli, azaz „névtelen” hozzászólás lehetőségét azért engedélyeztem az oldalon, hogy ezzel bátorítsam a hozzászólást, hiszen nem kell a regisztráció „göcsörtös” (1-2 perces) útját végigjárni. De attól, hogy valaki regisztráció nélkül szól hozzá valamihez, még vállalhatja a nevét a hozzászólása végén is.

– A regisztráció lehetőségét egyelőre szüneteltetem az utóbbi időben megnövekedett spam regisztrálások miatt. (Aki eddig regisztrált, az továbbra is be tud lépni.) A regisztráltak a későbbiek folyamán hozzáférhetnek majd a nem publikus oldalakhoz is. A regisztráció során tudomásomra jutott személyes adatokat a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint kezelem, és semmilyen körülmények között nem teszem – a felhasználó kifejezett jóváhagyó hozzájárulása nélkül – harmadik személy számára hozzáférhetővé, kivéve a jogszabályi kötelezés esetét.

– Törekedj a helyesírás szabályainak betartására. Az írásjelek, a szóközök (pl. pont és vessző után), a bekezdésekre bontás mind fontos dolog. Tiszteld a magyar nyelvet. Törekedj az átláthatóságra. Míg chaten a kommunikáció túl gyorsan zajlik, ezért nem lehet olyan éberen ügyelni a helyesírásra, addig a blogon van idő megfogalmazni, átolvasni az üzenetet elküldés előtt.

– Az adott témához nem kapcsolódó üzenet, megjegyzés kerülendő. Privát természetű kommunikációra az email küldését vagy a telefont javaslom.

– Ne rabold senki idejét a kisregény hozzászólásokkal, legyél tömör és térj a lényegre. Fejtsd ki a véleményed és ötleteid olyan tisztán és összefogottan, amennyire csak lehetséges.

– Kérlek, tartsd be a szerzői jogokat, minden esetben jelöld meg a forrást, ha az nem TE vagy.

Szigorúan tilos durva, zaklató, obszcén, profán, rágalmazó, fenyegető, etnikai, vallási, mások személyiségi jogait sértő vagy a magyar jogszabályokba ütköző hozzászólásokat küldeni a blogra. Az ilyen hozzászólások azonnali törlést vonnak maguk után. Ha kritizálsz valamit, akkor azt tedd emberi hangnemben, építő jelleggel. A kritika fontos a személyes fejlődés és haladás szempontjából; végül is mindannyian a hibáinkból tanulunk, és ha segítőkész szándékkal mutatnak rá, azt mindenki értékeli.

– A magam részéről csak akkor szólok hozzá bárhol valamihez, ha érdekes számomra a téma és van véleményem. Mindez teljesen független attól, hogy megadhatom a honlapjaim/blogom címét vagy sem. Ha valaki csak azért szól hozzá egy-egy cikkemhez, hogy magát hirdethesse, az nem az én emberem. Nem követem a trendet, hogy túl sok mindent érdekből csinálnak a legtöbben. Ezért kérlek, ne arra használd a blogot, hogy a saját honlapod, blogod reklámozd, vagy más, reklám célú spam ill. warez hozzászólásokat küldesz. Az ilyen hozzászólások azonnali törlést vonnak maguk után, ha előtte nem egyeztettél velem.

– A technikai rombolást kerüld, azaz a JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>100 kB), „kisregények” bemásolása, az oldal letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások („linkek”), képek, elrontott kódok, automatikusan induló fájlletöltések, átirányítások, szöveg nélküli hozzászólások, és egyéb nem rendeltetésszerű használat mellőzendő.

– Minden kommentelő felelős a saját hozzászólásáért. Mivel ezek valóságtartalmát nem áll módomban ellenőrizni, a mások által közzétett adatokért, képekért, szövegekért felelősséget sem vállalhatok.

– Mivel én magyar vagyok és a blogom is magyar nyelvű, így csak a magyar nyelvű hozzászólásokat jelenítem meg. Ha te kedves olvasóm egy fordítóprogrammal olvadod a blogom, akkor a hozzászólásodat is ennek segítségével küld el. Ez esetben szívesen kijavítom az esetleges hibákat.

A kommentek minden esetben moderálási sorba kerülnek, és a házirend szabályai szerint jelennek meg. . . vagy nem. A moderáció a lehető legrövidebb időt veszi igénybe (maximum 24 óra, – kivéve a hétvégék és az ünnepek), általában 1-2 óra múlva láthatod a gondolataidat.

Amennyiben olyan bejegyzésre bukkansz, mely szerinted szerzői és/vagy egyéb jogokat sért, vagy más egyéb okból még moderálásra szorulna, akkor szívesen veszem, ha e-mailben értesítesz.

Hálásan köszönöm.

RSS