Ha hiszel benne, és


“Egyszer egy tanítvány szeretett volna egy virágot a kertjébe, hogy minden nap, amikor felébred, az ablakán kitekintve a virág szépsége ragyogjon rá, s ezzel boldogabbá tegye a napját…


Amikor elmondta ezt a mesterének, a mester egy tüskés rózsavesszőt adott neki, hogy ültesse el. A tanítvány a tüskés rózsavessző láttán elszomorodott, hiszen ő nem egy tüskés ágat kért, hanem egy csodálatosan virító virágot, és ezt szóvá is tette a mesterének.

A mester erre azt felelte: Azt kaptad, amit kértél, ültesd el, törődj vele!

A tanítvány becsapva érezte magát, ezért szomorúan ültette el a tüskés rózsavesszőt, s közben azt kérdezte a mestertől: Mikor lesz ebből virág?

A mester azt felelte: Ha hiszel benne, és úgy törődsz vele, mint egy virággal, akkor hamarosan. Ha viszont nem hiszel benne, és csak egy szúrós gallynak tartod, el fog száradni, és soha nem lesz belőle virág. Tanuld meg, hogy vágyaid csak akkor teljesülnek, ha hiszel bennük, és teszel is azért, hogy megvalósuljanak!

A tanítvány megfogadta a mester szavait, hitt a tüskés ágban, locsolgatta, gondozta, és az néhány nap elteltével bimbókat kezdett növeszteni, melyekből hamarosan üdítő rózsaszirmok bújtak elő.

A mester odalépett a tanítványhoz és így szólt: Látom hittél az álmaidban, és tettél is értük.

Miből gondolja ezt mester? – kérdezte a tanítvány.

Abból, hogy valóra vált. – felelte a mester.”

Ne másoktól, kívülről várd a változást, a csodát! Neked kell időt, energiát, figyelmet áldoznod arra, hogy valami megvalósulhasson az életedben, és a környezetedben. Támaszkodj a benned lévő erőre, hallgass a szívedre.

Ha a test-lélek-szellem egyensúlyára törekedve, fokozatosan, lépésről lépésre, de folyamatosan fejlődsz, akkor nemcsak a saját, hanem mások életében is csodákat tehetsz. Ehhez kívánok számodra tízmilliószoros teremtő energiát! 🙂

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.