Áldott, békés karácsonyt!


„Évek óta azt halljuk, hogy kiüresedett a karácsony. Az ünnepeink azonban olyanok, amilyenek mi vagyunk. Ha bennünk támadt egy hiány vagy űr, ha a mi érzékenységünk megkopott, az a…


karácsonyainkon is tükröződik. Ilyenkor mondjuk, hogy az ünnep mélysége már nem érhető el, csak rohanunk, vásárolunk. Valójában nem a karácsony kopott meg, ez inkább annak az embernek az üressége, akinek hiányzik valami, valaki, és a karácsony sajátos tükröt tart elé. Az ünnepen keresztül csak látványossá válnak ezek a hiányok, problémák. A karácsony üzenetét az tudja jól érzékelni, aki ezt az ünnepet egész évben magában hordozza.” Pál Feri

„Ha van okunk, hogy a karácsonyfa gyertyáit meggyújtsuk, az csak az lehet, hogy emlékeztessük magunkat a szeretet fontosságára az emberi létben. A szeretetre, ami ragyogó fényként munkál a bennünket körülvevő sötétben, ahol ez a mi világunk telve van az ember kitalálta rémek ijesztő árnyaival, melyek a gyűlölködés és a szenvedés egyazon tengelye körül forognak. Ezek a karácsonyi fények kell emlékeztessenek bennünket, legalább egyszer az évben, hogy nincs más kiút ebből a végzetes örvényből, mint a szeretet.”

„Nyissátok meg szíveteknek minden ablakát, és eresszétek be oda a napfényt, hadd pusztítson ki belőletek minden sötétséget ezen a karácsonyon.” Wass Albert

“Adventben minden üzlet felragyog, sok-sok csiribiri és fény villog. Az elszánt emberek népes hada hömpölyög, a vásárlás lázában mindenki sündörög.

Álmomban én is egy új bevásárló központban jártam, az egyik eldugott sarokban furcsa kis üzletet találtam. Egyszerű „Jézus vár” felirattal hívogatott, a bejárat melletti felirat elkápráztatott:

„Itt sem Forinttal, Euróval, Dollárral, sőt még svájci Frankkal sem kell fizetni, szolgáltatásunkat ajándékként ingyen el lehet vinni!” Belépve az egyszerű kis helyiségbe meglepett, halk orgona szólt, s jó néhány gyertya fénylett.

Itt nincs nagy tömeg, nem kell lökdösődni, pár ember, ha betér, kicsit feltöltődni. Öreg hajlott hátú nénike és egy kisfiú akar érdeklődni, apukája halkan olvassa, mit lehet itt kapni.

A polcok tele vannak minden széppel-jóval, a feliratokat csak olvasom nagy áhítattal. Itt lehet kapni: jó szót, hitet, reményt, hűséget és békét, amott: megbocsájtást, szívélyességet, odaadást, türelmet, megértést és jó tettet. Szemben vele: kedvességet, segítséget, szívességet, barátságot, önzetlen szolgálatot, tisztességet, testvériséget. A legnagyobb polc meg roskadásig szeretettel volt tele.

A csomagolásnál még áldás volt a csomaghoz mellékelve, vettem mindenből, amit csak elbírtam. Kedves arcú eladóm azzal búcsúzott. „Testvérem, ne feledkezz meg imádkozni, mert ezeket az év minden napján meg lehet kapni!” Szabó Dániel

Nox – Szent ünnep
Szent ünnep van, gyújtsd a lángot,
dúdolj boldog dallamot!
Kívánj szívből szép világot,
Kívánj békés holnapot!

Lásd a mosolyokon át,
a gyönyörű csodát,
A szívek fénylő angyalát,
égen földön várnak ránk!

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt Kívánok!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.