Karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdetét veszi az Advent. Zaklatott tempójú világunk ezen időszakában érdemes önmagunk és mások felé fordulva elgondolkodnunk azon, hogy mi mit tehetünk azért, hogy újra igazi ünnepeink legyenek.

„Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.
Készülj föl reá, testben és lélekben.”
Márai Sándor

Ha az egyre korábban sötétedő nappalokban nem csak a külső fényeket, de a bennünk lévő fényeket is meggyújtjuk, akkor a karácsonyi készülődésünk nemcsak a hangulatos dekorációk, a finom ételek, és az ajándékok tervezgetéséből, készítéséből, vásárlásából áll.

Ha figyelmet, időt, törődést, szeretetet adunk önmagunk, szeretteink, és mindenki más számára is, akkor ünnepeinken túl a hétköznapjaink is meghittebbé, szebbé válhatnak.

Gondoljatok azokra is, akiknek nálatoknál is kevesebb jut. Számos olyan egyesület létezik, akiknek a támogatásával, önkéntes munkával, adományokkal ti is, és a rászorultak is közelebb kerülhetnek az ünnep valódi értelméhez. Többek között például felkereshetitek a Mikulásgyárat ( http://www.mikulasgyar.hu ) is, ami évek óta a legkedveltebb karitatív kezdeményezés.

Ronan Hardiman: Heaven

Az adventi koszorú négy gyertyája a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezi. Ezt kívánom Mindenkinek az első gyertya meggyújtásakor!

Régebbi adventi cikkeim:
Advent első hete az igazságosság hete
Advent második hete a mértékletesség hete
Advent harmadik hete a bátorság hete
Advent negyedik hete a bölcsesség hete

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Mi a véleményed? Írd meg!

RSS