A méregtelenítésről másképp 2.


Az előző részben a környezetünk és a lelkünk méregtelenítéséről írtam. Ideje beszélnünk a testünk méregtelenítésének a fontosságáról is. Hippokratész találóan fogalmazott, amikor azt mondta: “A halál a belekben lakozik!”


A méregtelenítés az a folyamat, amikor a szervezetünket a kívülről bekerült káros anyagoktól szabadítjuk meg. Ezek a mérgek (más néven salakanyagok vagy toxinok) nemcsak a táplálkozással, hanem az ivóvízzel, a levegővel, a gyógyszerekkel és a növényvédő szerekkel egyaránt bekerülnek, és ha nem tudnak kiürülni, a szervezetben felhalmozódva számos betegség kiváltói lehetnek.

Méregtelenítésre mindenkinek, betegnek és egészségesnek egyaránt szüksége van: egyrészt minden krónikus betegség kezelésének az alapja, másrészt az egészségmegőrzés eszköze (prevenció).

Az emberi szervezet olyan, akár egy nagy kályha, amibe ha egész évben csak lapátoljuk a tüzelőt, anélkül, hogy kitisztítanánk, eldugul. Ahogy a kályhát is ki kell kormozni, takarítani, úgy a szervezetnek is szükséges a tisztítás.

Mindennapjaink során a táplálékkal olyan mennyiségű ártalmas anyagot (pl. finomított élelmiszerek, aromák, színezékek, hőkezelt, és tartósított termékek stb.) veszünk fel, amelyek feldolgozására a szervezetnek nincsen kapacitása, így a benn maradt mérgeket zsírba ágyazva elraktározza. Ez nem csupán esztétikai problémát jelent, ami az elhízásban és a narancsbőr kialakulásában nyilvánul meg, hanem legfőképpen egészségügyi probléma, hiszen a szervezetünkben felbomlik az egyensúly, így az képtelen optimálisan működni.

Meg kell említenem a túlzott táplálékbevitelt is, sok embernél a mennyiségen van a hangsúly és nem a minőségen. Az evés nem egyenlő a táplálkozással!

Sajnos az intő jeleket (mint például a krónikus fáradtság, izületi fájdalmak stb.) nem vesszük elég komolyan, és a problémát azzal nyugtázzuk, hogy kicsit túlhajtottuk magunkat, de az majd rendbe jön magától. A szomorú tény az, hogy önmagától a szervezetünk már nem tud regenerálódni, öngyógyító képessége legyengült, az erőn felüli munka, a túlfeszített tempó, a stressz és a helytelen táplálkozás következtében.

A mérgek szervezetben való felszaporodásának következménye lehet többek között az allergia, az emésztési zavarok, a különböző bőrbetegségek, a migrén, az izületi betegségek és a rák is.

Osztályozzuk a méregtelenítés lehetséges formáit a teljesség igénye nélkül:

– Bőrön át: szauna, fürdők, sport, masszázsok, pakolások, borogatások, különféle „lábáztató” készülékek…

– Emésztőrendszeren át: böjt, gyógynövények, teák, étrendkiegészítők, kolon hidroterápia, beöntés…

– Tüdőn át: légző gyakorlatok, légzésterápia (jóga), különböző sportok

– Nyirokrendszer méregtelenítése: nyiroktisztító tapaszok, nyirok drenázs (speciális masszázs)

A bőr szaunával, a vesék a megnövelt folyadékbevitellel, a máj a táplálékok megvonásával, a belek rostpótlással és az emésztési folyamat serkentésével, a tüdő pedig a friss levegőn végzett testmozgással méregteleníthető a legegyszerűbben.

A legrégebbi módszer talán a szaunázás. A szauna jótékony hatása a nagyfokú izzadás következtében, az izzadsággal eltávozó salakanyagok kiürülése révén fejti ki áldásos hatását. Szaunázás közben gondoskodni kell a megfelelő folyadék utánpótlásról, így a bőséges folyadékfogyasztás és folyadékleadás a veseműködés élénkítésével is a méregtelenítés irányába hat.

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a kolon-hidroterápia vagy a beöntés. Ennek során váltakozó hőmérsékletű vízzel tisztítják meg a vastagbelet a vakbéltől a végbélig.

A kolon-hidroterápia alkalmazásáról jelenleg is megoszlanak a szakmai vélemények. Én az általam ismert orvosok véleményének hiszek, aki szerint a műveletnek súlyos mellékhatásai lehetnek, mint a vastagbél perforáció, a helytelenül tisztán tartott készülékek esetében fertőzések, a só-víz háztartás zavarai.

Szerintük a kolon-hidroterápia, a beöntés és a béltisztító kapszula minden híresztelés ellenére egyáltalán nem természetes gyógymód, hanem éppen ellenkezőleg, az emésztőtraktus állapotának mesterséges befolyásolása. A kolon-hidroterápia során bizonygatott „kandida-kiürülés” egyszerűen szemfényvesztés, a bélsár, a nyák és a mikroflóra eltávolítása. Ezt nem lehet probiotikus készítményekkel pótolni, bár a kezelések mellé ezeket is felajánlják.

A helyes légzéstechnika elsajátítása is sokat segíthet a méregtelenítés folyamatában. Húzzuk ki magunkat, hasunkat húzzuk be, mellkasunkat emeljük ki és gyakoroljuk a hasi légzést, mely döntően a rekeszizom mozgatásával végzi a gázcserét, ellentétben a kisebb hatékonyságú mellkasi légzéssel (ami a nőket általában jellemzi), amely során a legkifejezettebb izommunkát a légzési segédizmokként számon tartott bordaközi izmok végzik. A nagyobb levegőtömeg cseréje a tüdő hajszálereinek jobb szellőztetése miatt nagyobb mértékű szén-dioxid leadást tesz lehetővé. A több oxigén felvétele javítja az anyagcsere hatásfokát.

A masszázs áldásos hatása is mechanikai ingereken alapszik. A bőr nyújtásával, dörzsölésével, dögönyözésével a vérkeringés felgyorsul, amely már önmagában a sejtek oxigénnel és tápanyagokkal való ellátásának növelésével serkenti az anyagcserét, így gyorsítja a szervezet számára káros vagy fölösleges anyagok kiürülését.

És ami szerintem nélkülözhetetlen: a sport

Az intenzív mozgás a belek perisztaltikájának fokozásával hozzájárul a bélműködés felgyorsításához. Ezáltal a belekben lévő salakanyagok kevesebb időt töltenek el a szervezetben, a káros anyagoknak rövidebb idejük van a felszívódásra. Emellett az intenzívebb testmozgást végzők átlagos folyadékfogyasztása is magasabb, illetve a fokozott izzadás is elősegíti a méregtelenítést.

Az alvásról sem szabad megfelejtkeznünk, ami testi-lelki megújulásunk egyik legfontosabb forrása. Amíg sejtjeink regenerálódnak, az álmokon keresztül információkat, élményeket dolgozunk fel. Egy felnőtt számára az ideális alvásmennyiség 7-8 óra. A több éppúgy nem tesz jót, mint a túl kevés.

Bármelyik méregtelenítési módszert is választjuk, mindegyiknél elengedhetetlen a bő folyadékbevitel. Egy átlagos 80 kg-os embernek napi 2-3 liter tiszta ivóvízre van szüksége. E nélkül alig beszélhetünk nyirokkeringésről.

Amint a fentiekből is látható számos méregtelenítő módszer van, amivel a szervezetben lerakódott salakanyagok nagy részét eltávolíthatjuk, de nem mindegyik méregtelenítő módszer kivitelezhető pl. munka mellett. Kellemetlenek lehetnek a méregtelenítés mellékhatásai is, pl. hasmenés, bőrkiütések, izzadékonyság…

Ahány ember, annyi féle szervezet. A méregtelenítő módszer kiválasztásakor vegyük figyelembe egészségi állapotunkat, életmódunkat, étkezési szokásainkat, és nagyon fontos tisztában lennünk azzal, mennyire vagyunk kitartóak, következetesek. Elsősorban ne a reklámok csábítására, ismerőseink lelkes rábeszélésére alapozzunk választáskor! Csak olyan méregtelenítési módszerbe kezdjünk bele, amit jó szívvel vállalunk, amiről elhisszük, hogy segítőnk, támogatónk lesz. Az a kúra, amely alatt csak arra tudunk gondolni, hogy mi mindentől vagyunk eltiltva, ami alatt sajnáljuk (és sajnáltatjuk) magunkat a sok lemondás miatt, az nem lehet sikeres. Sőt! A feszültség, amit a sok negatív gondolattal termelünk, még több terhet ró a szervezetünkre, így többet ártunk, mint használunk magunknak.

Egyesek úgy vélik, hogy a szervezet időnkénti tisztítása segít a testnek megszabadulni a benne felhalmozódott méreganyagoktól. Sokan esküsznek a különböző méregtelenítő kúrákra, a böjtre…, én ezzel szemben úgy gondolom, hogy méregteleníteni folyamatosan kell, hisz folyamatosan kerülnek be szervezetünkbe a méreganyagok is.

A felelőtlenül végzett böjtölés és egyéb tisztítókúrák nemcsak veszélyesek, de hatástalanok is. Kiszáradást, ásványi anyag egyensúlyhiányt, és emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. A különböző tisztítókúrákkal kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy ha túl hosszú ideig alkalmazzuk őket, akkor épp az alapvető tápanyagokat vonjuk el a szervezettől. Ez rontja az anyagcserét, ami megakadályozza mind a mérgek kitisztulását, mind a fogyást, így tehát épp az ellenkezőjét érjük el vele, mint amit szerettünk volna. A másik probléma, hogy amíg egy erős, egészséges, fiatal szervezet könnyebben átvészeli a szélsőséges étrend okozta megterhelést, addig egy idősebb, beteg ember, egy gyerek, vagy egy kismama sokkal veszélyeztetettebb.

Az első lépés legyen a táplálkozásunk megreformálása, amikor is a szervezetünk elszennyeződéséért felelős káros élelmiszereket elhagyjuk, és helyettük természetes, a méregtelenítést elősegítő élelmiszereket fogyasztunk.

Ilyen például a vörös káposzta, a kelkáposzta, a paradicsom, az uborka, a paprika, a brokkoli, a sárgarépa, a papaya, a spenót, a napraforgóolaj, a sárgabarack, a csipkebogyó, a mikroalgák, a sárgadinnye, a kelkáposzta …

Én, a Családom és számos Ügyfelem elsősorban a Chlorella mikroalga mellett tettük le a voksunkat, hiszen kevés olyan méregtelenítő, salaktalanító módszer létezik, amely az alattomos nehézfémekkel is könnyedén elbír és emellett még a vitálanyagok, értékes tápanyagok ezreit is magában hordozza.

A Chlorella mikroalga elősegíti a teljes emésztő rendszer, a máj, az epe, a vastagbél, a nyirokrendszer, a légző szerveink, a vizelet kiválasztó rendszer (vesék, hólyag, húgycső), a bőr (verejték, könny és faggyúmirigyek) méregtelenítési folyamatait.

Olyan alapos, sejt szintű méregtelenítést végez, hogy a régóta elraktározott, zsírral körbevett savas melléktermékeket és toxinokat is feloldja, és kiüríti a testünkből, amiktől az egyszerű méregtelenítő diétákkal vagy böjtökkel képtelenség lenne megszabadulni.

Egyedülálló sejtfelépítésének köszönhetően mágnesként vonzza magához a szervezetben korábban bárhol (szervekben, ízületekben, kötőszövetekben) lerakódott nehézfém- illetve vegyi anyag maradványokat, és ki is vezeti őket onnan. Erre a bámulatos teljesítményre egyetlen más természetes, vagy akár mesterséges anyag sem képes! Az algákról bővebben >ITT< olvashatsz.

A mikroalgák a Green Gold Imune & Solar & Lunar & Pur & Mint termékek fő alkotói, lúgosító kémhatású táplálékok, ezért rövid idő alatt helyreállítják a sav-bázis egyensúlyt. Ezáltal szervezetünk elkezdi felszámolni a kellemetlen tüneteket. A természet egyik vitális anyagaiban legtelítettebb szuperélelmiszerei és kiváló megoldást nyújtanak méregtelenítésre, lúgosításra valamint a szervezet vitalizálására. A Green Gold termékekről bővebben >ITT < olvashatsz!

 

A 2010.08.01 – 2010.08.31-ig tartó akció során a Wellstar legújabb fejlesztésű mikroalga készítményéhez, a Green Gold Imune termékhez nagyon kedvező áron hozzájuthatsz. Az éppen aktuális akciókról bővebben > ITT< olvashatsz.

Hozd harmóniába a tested! Tisztítsd meg, tápláld, regeneráld és vitalizáld!

Ha kérdésed van, vagy rendelni szeretnél, akkor írj, vagy hívj, és szívesen segítek! Elérhetőségeim megtalálod a kapcsolat oldalon.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.