2012.08.20-i gondolatok


2012.08.20-án, az Államalapítás ünnepén, Szent István napján a sok-sok színes program helyett inkább Wass Albert szavait ajánlom figyelmetekbe:”A hazaszeretet ott kezdődik, amikor egymást szeretik azok,…


akik egy hazában élnek. De ezt olyan nehezen értik meg az emberek. Könyvtárakat írtak tele azzal, hogy mik a jogaid ezen a földön. Pedig csak egyetlen igazi jogod van: békében élni. De éppen erről feledkeznek meg leggyakrabban.”

“Minden nemzet időnként újra kell szülessen ahhoz, hogy megmaradjon, mint nemzet. Ez az újjászületés, a mélypontból való kiemelkedés elméletileg nagyon egyszerű. Mindegyikünknek külön-külön emelkednünk kell ahhoz, hogy abból nemzeti emelkedés legyen. Meg kell értsük, hogy külön-külön semmik vagyunk, aprócska porszemek, akiket elfúj a történelem szele. Csak együtt lehetünk valamik. Csak együtt lehetünk újra nemzet, és nem csupán egy szerteszéledt, hitevesztett, jövendőtelen nép.”

Szent István király intelmeit is érdemes megfogadnunk: “Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.”

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!