Nő és férfi


Bármilyen korszakot nézünk a történelemben, vagy akármelyik országot, földrészt, a nő és a férfi kapcsolata alapvető szerepet játszik az életben. Közismert tény az is, hogy a férfi és női agy között vannak különbségek,…


amelyek sok vicc alapját is képezik. 🙂 A biológiai nem, amelyet a nő XX, illetve a férfi XY kromoszómái határoznak meg, már a megtermékenyüléskor adott, a női test minden egyes sejtje különbözik a férfi testének minden egyes sejtjétől. Az orvostudomány még a férfi és a női agy között fennálló szerkezeti és funkcionális különbségekre is rámutat. A férfi agy térfogata és súlya általában nagyobb a női agynál. A férfi agyban körülbelül 23 billió, míg a női agyban 19 billió idegsejt van. A két nem közötti pszichológiai különbségek elsősorban arra vezethetők vissza, hogy agyuk más módon dolgozza fel az információkat, nők és férfiak eltérő módon észlelik a világot, más dolgokat tartanak fontosnak, s mindez viselkedésükben is különbségeket eredményez.

Az alábbi videó azon túl, hogy nagyon humoros, sok igazságot is rejt. Előadó: Mark Gungor komikus, lelkész, házassági tanácsadó

Komolyra fordítva a szót: A férfiak és a nők alapvető tulajdonságai között találunk azonosságokat és eltéréseket is, amelyek az idő múlásával sem szűnnek meg. A nők és a férfiak életcéljai, feladatai évezredek óta különböznek, elkülönülnek. A klasszikus nemi szerepek a családi, társadalmi, kulturális értékek változásával egyre inkább összemosódtak, átrendeződtek az elmúlt évtizedekben.

“Ellentétes” nemnek hívjuk egymást, harcolunk egymással és közben elfelejtjük, hogy a nő csak a férfi mellett tud igazán nővé lenni, és a férfi igazán csak a nő mellett tud férfivá lenni. Emberi mivoltunk kiteljesítéséhez szükségünk van egymásra. Bár eltérő szemszögből nézve, de a férfi és a nő is képes arra, hogy felfedezzék valódi önmagukat, és egymást.

Évezredek óta az emberiség egyik legfőbb feladata a férfi és nő közötti egyensúly létrehozása. Igazi változást csak az hozhat, ha a férfi, és a nő, megtanulják egymást tisztelni, becsülni, őszintén, elvárások és hatalmi játszmák nélkül, nyitott szívvel, önzetlenül szeretni. Csak így alakulhat ki férfi és nő között valódi, természetes harmónia.

Bár mindez egyáltalán nem könnyű, de van egy módszer, mely mindebben a segítségünkre lehet. Erről is írok majd legközelebb.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!